Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/El paer en cap posa la recuperació del Molí de Cervià com a exemple de col·laboració entre la societat civil i les institucions

El paer en cap posa la recuperació del Molí de Cervià com a exemple de col·laboració entre la societat civil i les institucions

Fèlix Larrosa assenyala que “entre tots fem gran Lleida més gran”, en referir-se que una proposta veïnal ha estat capaç d’engrescar l’alcalde per recuperar aquest històric equipament per la ciutat. L’Associació de Veïns de la Partida de Grenyana organitza un acte reivindicatiu amb música i xocolatada.

Data publicació: Dilluns 08, abril del 2019


Imatge de la notícia El paer en cap posa la recuperació del Molí de Cervià com a exemple de col·laboració entre la societat civil i les institucions

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha posat la recuperació del Molí de Cervià com a “exemple dels fruits que dóna la col·laboració entre la societat civil i les institucions. I quan això passa fem Lleida més gran”. L’alcalde ha fet aquestes manifestacions en el decurs de l’acte reivindicatiu, organitzat per l’Associació de Veïns de la Partida de Grenyana, on s’ha celebrat que aquest històric equipament hagi passat a ser propietat municipal.

Larrosa s’ha referit d’aquesta manera per explicar com la implicació de la presidenta veïnal, Dolors Comes, que “va saber engrescar l’alcalde amb la seva proposta de recuperar el Molí de Cervià, un equipament que passava desapercebut per la majoria, ha estat fonamental perquè la Paeria hagi arribat a un acord amb els diferents propietaris d’aquest espai, i passes a ser propietat municipal”. Dirigint-se a la presidenta Comes, l’alcalde li ha dit que “has estat tu, amb aquesta vocació, la que has posat en valor el Molí de Cervià per a tota la ciutadania. Això és un clar exemple que a Lleida, entre tots, fem una ciutat més gran”.

El paer en cap ha explicat que han estat quatre anys, des que Dolors Comes va proposar-li la recuperació de l’històric equipament. Temps que s’ha invertit a demanar informació, cercar documentació i negociar amb els diversos propietaris de l’espai del Molí de Cervià. “A partir d’avui, comença una nova història”, ha dit l’alcalde en avançar que s’entra en la fase d’estudi per determinar els usos que s’hauran de donar en un futur al Molí.

L’acte reivindicatiu d’aquesta tarda ha reunit a un nodrit grup de veïns, la majoria representants veïnal de les diverses partides de l’Horta, els quals s’han volgut afegir a la recuperació de què va ser històricament el molí que subministrava tota la farina de la ciutat, juntament amb el de la Bordeta.

La música i la veu del cantautor Xavier Baró i una xocolatada han posat fi a la jornada festiva a peu del Molí de Cervià.

Et destaquem...