Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/El jurat del concurs d'idees per a les places de l'Auditori i la Panera valora els projectes finalistes, després de les votacions de més de 200 ciutadans

El jurat del concurs d'idees per a les places de l'Auditori i la Panera valora els projectes finalistes, després de les votacions de més de 200 ciutadans

Es tindrà en compte les propostes que millor resolguin el paisatge i l'encaix amb els usos existents, i els treballs elegits es donaran a conèixer el 5 de desembre. La reforma de l'entorn de l'Auditori garantirà les necessitats de mobilitat, amb una seixantena de noves places d'aparcament en carrers propers, a menys d'un minut de distància a peu.

Data publicació: Dijous 30, novembre del 2017


Imatge de la notícia El jurat del concurs d'idees per a les places de l'Auditori i la Panera valora els projectes finalistes, després de les votacions de més de 200 ciutadans

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La seu del Col·legi d'Arquitectes de Lleida acull avui una nova reunió del jurat d'experts del concurs d'idees que triarà els projectes per a reformar la plaça Josep Prenafeta, davant de l'Auditori Enric Granados, i l'entorn del Centre d'Art La Panera fins al carrer Sant Martí, que també passarà a ser una plaça. El tinent d'alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que el jurat, format per experts en arquitectura i urbanisme, farà avui una proposta de resolució, però que aquesta no serà pública fins al dia 5, quan la validi la comissió executiva de la Fundació del Paisatge Urbà.

Larrosa ha destacat "l'exemplar" procés de participació endegat per l'Ajuntament de Lleida per a triar els projectes. Fins ahir van romandre obertes les bústies per recollir els suggeriments dels ciutadans, que han pogut veure els projectes finalistes en exposicions a l'Auditori i a l'Orfeó Lleidatà. "Han estat més de 200 persones les que han volgut emetre el seu vot mitjançant la visita a les diferents exposicions, manifestant quin és el seu treball favorit. Ha estat un procés exemplar on tothom hi ha pogut dir la seva", ha afirmat el tinent d'alcalde.

Els principals criteris que seguirà el jurat per triar les propostes guanyadores, a més de les aportacions ciutadanes, seran com es resol la millora del paisatge urbà i l'encaix amb els usos preexistents en l'entorn, com són, per exemple, l'Auditori Municipal Enric Granados i el Centre d'Art La Panera. Una de les qüestions que s'han tingut en compte en el cas de la plaça Josep Prenafeta, atenent les inquietuds expressades per alguns comerciants, ha estat garantir que hi haurà suficients places d'aparcament a la zona després de la substitució de l'actual aparcament de rotació per una plaça. Fèlix Larrosa ha explicat que la mobilitat amb vehicle quedarà plenament garantida, ja que les places d'aparcament anul·lades es recuperen amb escreix, fins a un total de 60, en carrers del voltant com Anselm Clavé, Salmerón i la plaça Mossèn Jacint Verdaguer, a menys d'un minut a peu de la plaça Josep Prenafeta.

"Aquest és un projecte que transcendeix el mateix barri i el carrer, és un projecte de ciutat, que vol espais verds i avançar en clau de sostenibilitat. Hem de treballar tots plegats per fer-ho possible", ha afirmat el regidor, qui també ha recordat que Lleida "és una ciutat de dimensions humanes, en la que es pot anar a peu, en transport públic i també en cotxe per anar a comprar, però això últim no ha de predeterminar com ha d'evolucionar la ciutat, sobretot en matèria de sostenibilitat". A més, Larrosa ha destacat que la nova plaça serà un nou punt d'atracció de gent, que podrà passejar-hi tranquil·lament, i que això també resulta beneficiós pel comerç.

El concurs d'idees forma part de la iniciativa dels Espais Singulars, un projecte que impulsa l'Ajuntament de Lleida, a través de la Fundació del Paisatge, i amb la col·laboració de la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, amb l'objectiu d'aconseguir espais públics vius i útils a la ciutadania i augmentar la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes. S'hi van presentar un total de 45 propostes, provinents de tota Catalunya i, també de la resta de l'Estat, 25 per al projecte de l'Auditori i 20 per al de la Panera. El jurat ja en va fer una primera tria seleccionant els finalistes per cada projecte.

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Et destaquem...