Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/El Dia de la Seu Vella distingeix les persones i entitats que treballen en favor del conjunt monumental més emblemàtic de Lleida

El Dia de la Seu Vella distingeix les persones i entitats que treballen en favor del conjunt monumental més emblemàtic de Lleida

El president de la Societat Espanyola d’Epidemiologia, Pere Godoy, ha estat l’encarregat de llegir la glossa a la nau central del temple. Les arqueòlogues municipals Isabel Gil Gabernet i Marta Morán Álvarez reben la distinció individual 2020.

Data publicació: Dilluns 26, octubre del 2020


Imatge de la notícia El Dia de la Seu Vella distingeix les persones i entitats que treballen en favor del conjunt monumental més emblemàtic de Lleida

Imatge: © @joperez

L’Associació Amics de la Seu Vella han celebrat aquest matí el Dia de la Seu Vella 2020 a la nau central del temple, on s’han desenvolupat els actes del Dia de la Seu Vella, una jornada lúdica i reivindicativa, amb què l’entitat ha reconegut les persones i entitats que s’han caracteritzat per la seva tasca en favor del conjunt patrimonial de la ciutat.

Durant tot el matí, el Turó de la Seu Vella ha acollit una sèrie d’activitats, des del concurs de pintura ràpida, fins a l’exhibició de vehicles històrics i el Mercadet de Seuvellamania, així com l’assemblea anual dels Amics de la Seu Vella, que han fet balanç a la gestió del darrer exercici, abans de procedir a l’acte central on s’han lliurat els premis que concedeix l’entitat.

El doctor Pere Godoy, president de la Societat Espanyola d’Epidemiologia i Medicina Preventiva, ha estat l’encarregat de llegir la glossa, amb la qual s’han introduït els premis que anualment atorguen els Amics de la Seu Vella.

El mestre campaner Josep Carvajal ha estat meritori per endur-se el premi a la Reconeixença, mentre que les arqueòlogues de la Secció d’Arqueologia de l’Ajuntament de Lleida, Isabel Gil Gabernet i Marta Morán Álvarez, han estat reconegudes amb la distinció individual pels seus treballs en la restauració del claustre del temple. El premi a l’entitat ha estat per Odeón Lleida, per la il·luminació de vermell de la façana de la Seu Vella amb motiu de l’acte reivindicatiu en favor de la cultura.

Els Amics de la Seu Vella també han lliurat guardons a l’autor de cartell que enguany ha il·lustrat el Dia de la Seu Vella, que ha estat obra de Ruben Lucas García, i als guanyadors dels premis de poesia i fotografia.

L’acte, al qual han assistit el tinent d’alcalde Paco Cerdà i els regidors Jaume Rutllant, Ignasi Amor, Fèlix Larrosa i Jaume Sellés, així com el subdelegat del Govern central, José Crespín, i el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, s’ha clos amb l’actuació de la Coral Estel del Cercle de Belles Arts i un repic de campanes.

Et destaquem...