Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/El Consorci del Turó de la Seu Vella licita la restauració del Baluard del Rei

El Consorci del Turó de la Seu Vella licita la restauració del Baluard del Rei

La fortalesa moderna s’arranjarà i consolidarà, a més d’obrir-se al passeig

Data publicació: Dijous 03, març del 2022


Imatge de la notícia El Consorci del Turó de la Seu Vella licita la restauració del Baluard del Rei

(c) Consorci Turó Seu Vella

El Consell General del Consorci del Turó de la Seu Vella, reunit avui, ha aprovat el plec de clàusules de les obres de restauració del Baluard del Rei i l’inici de la licitació dels treballs. El pressupost és de 426.056,33 euros i el període d’execució s’ha situat en deu mesos.

L'actuació comprendrà el Baluard del Rei i la plataforma inferior anomenada Contrabaluard del Rei, amb el Baluard de la Punta del Diamant, que tenen una superfície total de 10.338 m².

Aquests trams de muralla no havien estat mai restaurats i les obres permetran frenar el seu deteriorament. Així, es consolidarà la pedra i es recuperaran les antigues troneres a més de rehabilitar un pany de muralla que havia caigut. A banda, els treballs permetran obrir l'espai al passeig dels visitants.

La licitació, mitjançant tramitació ordinària i anticipada, preveu la dotació de les ajudes previstes per part de la Diputació de Lleida (250.000 euros) i de la Generalitat, a través dels Feder (176.056,33 euros).

El pressupost s'executarà entre els anys 2022 (255.633,80 euros) i 2023 (170.422,53 euros).

El 20 de desembre de 2019, el Ple de l’Ajuntament de Lleida va posar a disposició del Consorci del Turó de la Seu Vella l’àmbit dels treballs. Aquesta cessió d’ús aprovada habilita al Consorci per dur-hi a terme obres de restauració, conservació i manteniment. La finca municipal, de 10.338 m2, revertirà a l'Ajuntament passat un termini de trenta anys.

Et destaquem...