Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/El Consorci de la Seu Vella preveu restaurar i fer visitables les muralles del Baluard del Rei amb ajudes del FEDER i la Diputació

El Consorci de la Seu Vella preveu restaurar i fer visitables les muralles del Baluard del Rei amb ajudes del FEDER i la Diputació

La Comissió de Polítiques de la Gestió Urbanística ha informat avui de la cessió d'ús d'un terreny de 10.388 m² al Consorci del Turó per fer possible aquesta actuació, que tindrà un pressupost de 426.000 euros. La Paeria regularitzarà el pagament de les subvencions pendents a Aeroports de Catalunya per al desenvolupament de l'activitat comercial de l’aeroport de Lleida-Alguaire.

Data publicació: Dijous 12, desembre del 2019


Imatge de la notícia El Consorci de la Seu Vella preveu restaurar i fer visitables les muralles del Baluard del Rei amb ajudes del FEDER i la Diputació

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió Urbanística i Mobilitat ha acordat avui concedir la cessió d'ús al Consorci de la Seu Vella d'una porció d'una finca situada al Turó. Es tracta de la part de la fortalesa coneguda com a Baluard del Rei i la plataforma inferior anomenada Contrabaluard del Rei, que inclou el Baluard de la Punta del Diamant, amb una superfície total de 10.338 m².

La sol·licitud ve motivada perquè el Consorci es presenta a una convocatòria d'ajuts finançats amb el fons FEDER per restaurar les muralles de la plataforma superior del Baluard del Rei. Així mateix, la Paeria ha cedit una subvenció que tenia concedida per part de la Diputació al mateix Consorci per cofinançar les obres i poder així executar una actuació amb el doble de pressupost del previst inicialment. Les obres de restauració ascendiran a un total de 426.000 euros.

Aquests trams de muralla no havien estat mai restaurats i l'actuació permetrà frenar el seu deteriorament, consolidant la pedra i recuperant les antigues troneres, a més de restaurar un pany de muralla que havia caigut. Aquesta actuació ha de permetre també obrir aquest espai per al passeig dels visitants.

La cessió d'ús habilita explícitament al Consorci per a dur a terme aquestes obres de restauració, conservació i manteniment d'aquests espais i també possibilitarà la recepció dels ajuts del FEDER i de la Diputació de Lleida durant l'any 2020. La finca revertirà a l'Ajuntament passat un termini de trenta anys.

Liquidació de les subvencions pendents per l’aeroport de Lleida-Alguaire

D’altra banda, el president de la Comissió, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha anunciat durant la reunió que s’ha acordat una addenda al conveni amb Aeroports de Catalunya per contribuir al finançament de l’activitat comercial de l’aeroport de Lleida-Alguaire. Aquest acord permetrà liquidar les subvencions pendents que l’Ajuntament de Lleida, que és membre de la Taula Estratègica de l’Aeroport des de la seva creació, tenia pendents amb Aeroports de Catalunya. Són fruit de dos convenis signats els anys 2010 i 2013, que no s’havien pagat i que ascendeixen a 435.000 euros. Seran liquidats un cop el ple municipal aprovi aquesta addenda al conveni.

Et destaquem...