Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/El Castell dels Templers se suma a les jornades Europees de Patrimoni

El Castell dels Templers se suma a les jornades Europees de Patrimoni

La Seu Vella programa una visita gratuïta obrint espais que habitualment estan tancats al públic.

Data publicació: Dilluns 14, octubre del 2019


Imatge de la notícia El Castell dels Templers se suma a les jornades Europees de Patrimoni

La Seu Vella programa una visita gratuïta obrint espais que habitualment estan tancats al públic

L’Ajuntament de Lleida se suma un any més a les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebren arreu aquest cap de setmana, amb la participació de diversos equipaments municipals.

Amb aquest motiu, Turisme de Lleida ha programat sengles visites guiades al Castell dels Templers, amb les activitats ‘La Poderosa Comanda de Gardeny’, dissabte, a les 12 del migdia, i ‘Templer per un Dia’, diumenge, per a públic familiar.

Al marge de les activitats, el centre patrimonial romandrà obert al públic tot el cap de setmana, de 10 del matí a 13.30 del migdia.

Per altra part, el diumenge, el Consorci del Turó de la Seu Vella oferirà una visita guiada molt especial, obrint espais de la vella catedral, que generalment no estan a l’abast del públic. L’activitat titulada ‘Petits racons, grans descobertes’ conduirà els visitants per la sagristia de la Seu Vella, la capella de Jesús i la capella dels Sants Eremites, situada sota el campanar.

La visita és gratuïta, però cal fer reserva prèvia, trucant al 973 230653. Hi ha previst fer-ne dos passis. Un a les 11 del matí, en català, i l’altre a la 1 del migdia, en castellà.

Per altra banda, el Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Lleida celebrarà les Jornades Europees amb l’obertura de les restes de la Domus Romana de l’Auditori Municipal, dins de l’activitat Diumenges de Portes Obertes.

Una altra activitat programada a la ciutat amb motiu d’aquestes jornades és el cicle de cinema, que organitza el Museu de Lleida, que seran inaugurades aquesta tarda i que preveuen xerrades i projeccions fins al diumenge.

El cicle s’obre amb el documental ‘The Destruccion of Memory’, que descobreix una sèrie de persones que han arriscat la seva vida per protegir el matrimoni arreu del món i quines han estat les causes de la seva destrucció.

Els treballs per salvar l’arxiu de la Filmoteca Nacional d’Afganistan de l’amenaça dels talibans i el trasllat de 1.868 caixes amb les obres del Museu del Prado a Ginebra durant la Guerra Civil de 1936 són altres documentals que es podran veure en el Museu de Lleida.

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. Enguany, a Catalunya, s’han reservat els dies 11, 12 i 13 d'octubre, per oferir un extens programa de jornades de portes obertes i altres activitats gratuïtes per viure el patrimoni cultural català.

Els palaus, els castells, els monestirs, les fàbriques, els jardins històrics i altres espais patrimonials relacionats amb la natura, obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i oferiran activitats per donar a conèixer en profunditat el seu patrimoni comú, la millor manera d'aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

Et destaquem...