Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Cap de setmana d’activitats al Turó de la Seu Vella

Cap de setmana d’activitats al Turó de la Seu Vella

El Consorci programa una edició especial de la passejada ‘Xino-Xano’ i la visita temàtica per conèixer els elements artístics relacionats amb la Setmana Santa que hi ha al monument.

Data publicació: Dimarts 16, abril del 2019


Imatge de la notícia Cap de setmana d’activitats al Turó de la Seu Vella

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El Consorci del Turó de la Seu Vella ha programat aquest darrer divendres un parell d’activitats nocturnes de forma simultània, per donar a conèixer els secrets del monument patrimonial més important de la ciutat.

Per una part, s’ha fet una edició especial del ‘Xino-Xano pel Turó’, la passejada nocturna on la fortificació militar és la gran protagonista amb els seus camins de ronda, baluards i túnels. Aquesta sessió especial s'ha fet per les persones que es van inscriure per fer l'activitat el proppassat divendres i que finalment va ser ajornada degut a la forta pluja. Com és habitual en aquest tipus d’activitat, el perfil de participants ha estat un públic familiar, que ha gaudit de la passejada i de la descoberta d'espais que habitualment resten tancats a la visita pública.

Per altra banda, també s’ha organitzat de forma simultània la visita temàtica ‘Setmana Santa a la Seu Vella’, que ha tingut com a finalitat mostrar, a través d’alguns capitells i fragments de pintures murals, diferents passatges relacionats amb la passió, mort i resurrecció de Crist que ajuden a reconstruir el relat dels fets més destacats de la Setmana Santa.

L'activitat ha finalitzat amb una menja de Quaresma típica de les terres de Lleida i una copa de vi de la D.O. Costers del Segre.

Et destaquem...