Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/1.474 ciutadans descobreixen el patrimoni arqueològic de Lleida a través dels ‘Diumenges de Portes Obertes’

1.474 ciutadans descobreixen el patrimoni arqueològic de Lleida a través dels ‘Diumenges de Portes Obertes’

L’activitat del Servei Arqueològic de la Paeria incrementa gairebé un 25% el nombre de visitants respecte a l’any anterior. Les Muralles Medievals d’Anselm Clavé, la primera de les 39 visites programades per la temporada 2019 que avui s’ha iniciat.

Data publicació: Dilluns 14, gener del 2019


Imatge de la notícia 1.474 ciutadans descobreixen el patrimoni arqueològic de Lleida a través dels ‘Diumenges de Portes Obertes’

La visita a les Muralles Medievals d’Anselm Clavé d’avui ha donat el tret de sortida a la temporada 2019 dels ‘Diumenges de Portes Obertes’, l’activitat programada pel Servei Arqueològic de l’Ajuntament de Lleida per conèixer els tresors que s’han descobert en les diferents excavacions a la ciutat.

Aquesta activitat divulgativa ha permès a 1.474 ciutadans atansar-se durant el 2018 al patrimoni arqueològic de quatre equipaments de Lleida que poden visitar-se mensualment: les Adoberies de la rambla Ferran, la Domus Roma de l’Auditori Enric Granados, el Dipòsit de l’Arxiu Arqueològic i les esmentades Muralles Medievals del carrer Anselm Clavé.

Aquesta xifra és notablement superior a la de l’any anterior (1.103), gairebé un 25%, i encara més a la del 2016, quan es va quedar al llindar del miler. Cal dir que aquest increment s’ha donat en els quatre equipaments i que l’afluència de visitants no ha parat de créixer des que fa sis anys es van posar en marxa els ‘Diumenges de Portes Obertes’ per divulgar el patrimoni arqueològic de la ciutat.

La proposta que el darrer any ha tingut més afluència ha estat les Adoberies, que en onze diumenges va atreure 610 visitants, seguit de les Muralles Medievals (402) i la Casa Romana de l’Auditori (332), que es va programar un diumenge menys que els anteriors. La visita al Dipòsit de l’Arxiu Arqueològic va captar un nombre inferior (130), donat que, malgrat que és gratuïta com la resta d’equipaments culturals, és l’única que requereix inscripció prèvia.

Al marge d’aquesta activitat, el Servei Arqueològic de l’Ajuntament de Lleida també ofereix visites concertades per grups d’escoles i altres col·lectius sota el títol Retalls de la nostra història, actualment s’ha ampliat amb l’oferta del Call Jueu, que ha obert portes fa un parell de mesos.

De cara a la temporada que aquest diumenge s’estrena, s’han programat 39 ‘Diumenges de Portes Obertes’ (Muralles, Adoberies i Arxiu, amb 10, i Domus Romana amb una menys), que es clouran el 15 de desembre al Dipòsit de l’Arxiu Arqueològic. Aquestes visites s’interrompran els mesos d’estiu, entre el 28 de juliol i el 8 de setembre, ambdós inclusius.

Cal recordar que l’entrada a tots els equipaments patrimonials és gratuïta, des de les 10.30 del matí fins a les 13.30 del migdia. Només cal fer inscripció prèvia per visitar l’Arxiu Arqueològic, tràmit que es pot realitzar trucant per telèfon al 973700345 o al 616962112, per organitzar els dos passes, de les 10.30 h i les 12 h.

Et destaquem...