Serveis Urbans

Et trobes a:Inici/Serveis Urbans/Notícies/Treballs durant tres nits per millorar el paviment afectat per la crema de contenidors

Treballs durant tres nits per millorar el paviment afectat per la crema de contenidors

Les tasques es duran a terme entre dilluns i dijous, en horari de 21.00 a 7.30, i comportaran tallar totalment carrers molt transitats com Balmes, Rambla d'Aragó i les avingudes Catalunya, Madrid, Blondel i de les Garrigues. A més, dimecres i dijous es tallarà també al trànsit la Rambla Ferran en horari diürn, de 7.00 a 17.00 h per obres de renovació de l'asfalt.

Data publicació: Dilluns 25, novembre del 2019


Imatge de la notícia Treballs durant tres nits per millorar el paviment afectat per la crema de contenidors

La setmana vinent tindran lloc diverses actuacions de millora urbanística que comportaran afectacions importants al trànsit, en carrers principals de la ciutat.

La més important es produirà durant tres nits consecutives, entre dilluns 25 i dijous 28, en horari de 21.00 a 7.30 h, i tindrà com a objectiu arranjar el paviment que va quedar malmès per la crema de contenidors a l'octubre, durant els aldarulls posteriors a les protestes per la sentència del procés. Els talls es fan en horari nocturn per intentar minimitzar les molèsties a veïns i conductors.

La previsió és que la nit de dilluns 25 a dimarts 26 es treballi en el tram del carrer Balmes i la Rambla d'Aragó i les avingudes de Catalunya, Madrid i Blondel. Inicialment, es tallarà totalment el pas entre la plaça Ricard Viñes i Lluís Companys, tot i que es permetrà creuar de forma transversal per entrar i sortir del Centre Històric. A partir de les 21.00 h es produirà el desviament de les línies d'Autobusos de Lleida que circulen per aquestes vies, afectant a les parades de Universitat i Hisenda, que quedaran anul·lades.

Quan s'acabi de treballar en aquest tram, s'obrirà el pas per la Rambla. Els operaris se centraran en el següent tram, situat a l'avinguda de Catalunya, al costat de l'encreuament amb el carrer Acadèmia. Aquest punt quedarà tallat també aleshores al trànsit, desviant els vehicles per la Rambla d'Aragó, ja reoberta, i per Acadèmia.

A continuació, les tasques es centraran en la façana fluvial, a les avingudes de Madrid i Blondel, entre el pont de la Universitat i el Pont Vell. Aquest tram quedarà tallat tot i que en la mesura del possible, s'intentarà obrir el pas als autobusos i deixar sortir els vehicles del pàrquing de Blondel.

La nit de dimarts 26 a dimecres 27 les obres se centraran a l'avinguda de les Garrigues, entre el carrer Agustins i el Pont Vell (fins a la plaça Agelet i Garriga). El tall de trànsit impedirà doncs creuar el Pont Vell, però es permetrà travessar l’avinguda de les Garrigues de forma transversal per garantir la comunicació dins del barri de Cappont.

La tercera nit, de dimecres 27 a dijous 28, quedaran per fer altres zones més petites i de menor afectació al trànsit. Es faran talls de trànsit puntuals per reparar els carrers Saracíbar, Trinitaris, l’avinguda de València i l’avinguda del Segre (en sentit Pardinyes).

En total, s'actua sobre uns 25 punts dispersos pel centre de la ciutat, tot i que l'actuació també s'aprofitarà per fer petits arranjaments en altres trams de paviments pròxims que estaven malmesos. La previsió horària i de talls pot patir modificacions en funció del desenvolupament dels treballs, avançant algunes tasques quan sigui possible. Les tasques aniran a càrrec de l’empresa B.Biosca, adjudicatària del Pla de Manteniment.

Obres de pavimentació de Rambla Ferran

D'altra banda, aquesta setmana vinent també està previst dur a terme la millora de l'asfalt de la Rambla Ferran, entre els carrers de Riquer i Ramon Castejón, en sentit cap a l'estació de tren. Les obres en aquest punt ja estan iniciades i s'han centrat fins ara en la millora de la rigola, amb el tall d'un carril. Serà dimecres 27 i dijous 28 de novembre quan es farà el fresat de la capa de rodadura existent i l'estesa de la nova capa de reforç del ferm.

Aquestes tasques comporten el tall total al trànsit en sentit estació, desviant els vehicles per l’avinguda del Segre. Les línies 3 i 8 d'Autobusos de Lleida seran desviades també per l'avinguda del Segre.

Es farà en horari diürn, de 7.00 a 17.00 h. El dimecres el tall abastarà del carrer Riquer al carrer del Nord. Tampoc es podrà accedir a Rambla Ferran des de General Brito. A partir de les 17.00 h s'obrirà al pas només amb un carril de circulació. El dijous es repetirà el tall en el mateix horari de 7.00 a 17.00 h, en aquest cas des de Riquer fins a Ramon Castejón. L'accés al carrer Comerç es farà només pel carrer Príncep de Viana i la plaça Noguerola. A partir de les 17.00 h del dijous i fins a les 17.00 h de divendres hi haurà tallat un carril, quedant un carril lliure per la circulació.

Obres per millorar eixamplar la vorera i millorar el talús de Camp de Mart

Per últim, l'Ajuntament de Lleida inicia també aquest dilluns les obres de millora de l'accessibilitat del carrer Camp de Mart, concretament en el tram situat entre el carrer Salmeron i l'encreuament amb la Ronda de la Seu Vella.

L'obra consisteix en l'ampliació de la vorera de Camp de Mart que actualment té una amplada d'1,3 metres fins a 1,8 metres, per facilitar el pas dels vianants i de persones amb mobilitat reduïda. També es renovarà el rebaix en la intersecció amb el carrer Salmeron pel pas de vianants.

A més a més, es farà un arranjament important del mur de contenció del talús del turó de la Seu Vella que dona a aquest tram de Camp de Mart. Es durà a terme un nou drenatge per la part interior del mur i es connectarà a la xarxa existent de clavegueram. Aquest tram de mur també s'impermeabilitzarà per dins per evitar més danys per humitats, i es netejarà i sanejarà per fora, donant-li un acabat amb morter.

Per tal de poder executar les obres caldrà tallar el carrer Camp de Mart en el tram citat, des del carrer Salmeron fins a la intersecció amb la Ronda de la Seu Vella. Serà a partir de dilluns 25 fins a la finalització de les obres, que tenen una durada prevista d'un mes.

El cost de les obres és de 47.190,87 euros i formen part del Pla de Barris de Noguerola-Portal de Magdalena.

 

Consultar plànol

Et destaquem...