Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/Obert un nou període per sol·licitar una finca professional al Viver d’Agricultors de Rufea

Obert un nou període per sol·licitar una finca professional al Viver d’Agricultors de Rufea

Les persones interessades en una parcel·la poden presentar el seu projecte fins el dia 30 d’aquest mes de novembre. Actualment el Viver acull 2 projectes de producció ecològica: un orientat a hortalisses de temporada i l’altre, a cultius africans

Data publicació: Dijous 05, novembre del 2020


Imatge de la notícia Obert un nou període per sol·licitar una finca professional al Viver d’Agricultors de Rufea

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha obert un nou període per sol·licitar una finca professional al Viver d’Agricultors de Rufea. Les persones que estiguin interessades en una de les parcel·les, han de presentar un document descriptiu del projecte empresarial, amb l’orientació productiva i una previsió dels ingressos i les despeses dels primers anys. La comissió de gestió del Viver d’Agricultors s’encarrega de valorar la seva idoneïtat. Les sol·licituds es poden presentar directament a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) o per correu postal certificat, fins el dia 30 de novembre, a les 13 h.

El contracte d’arrendament de les parcel·les, situades a la partida de Rufea, a la finca municipal de l’antiga granja militar, té una durada de 5 anys. El primer any és gratuït i el cost dels quatre següents és de 400 €/ha/any -preu que inclou l’aigua a pressió a peu de parcel·la. Els emprenedors del Viver d’Agricultors reben l’assessorament de l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de Producció Ecològica per la gestió de les plagues i malalties, i disposen d’un magatzem a l’antiga granja militar.

El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha explicat que el viver està orientat a persones que ja tenen una mínima experiència en el sector agrari i volen desenvolupar el seu propi projecte en el món de l’agricultura. També està orientat, ha afegit, a entitats que vulguin desenvolupar algun projecte agrari o a agricultors professionals que volen diversificar la seva producció o iniciar nous tipus de cultius o canals de comercialització amb valor afegit.

Actualment el Viver d’Agricultors de Rufea acull 2 projectes de producció d’hortalisses ecològiques, un orientat a la producció d’hortalisses de temporada i l’altre, a la producció de cultius africans.

El Viver d’Agricultors de Rufea és un projecte municipal que té l’objectiu de donar suport a nous projectes agraris basats en l’agricultura ecològica, el comerç de proximitat i el valor afegit. A través del viver els emprenedors poden accedir a una parcel·la agrícola durant 5 anys, que inclou la xarxa principal de reg. Les finques ja disposen del segell ecològic i els nous emprenedors poden produir i vendre amb aquest segell des del seu inici, sense haver de passar el període de 2 anys de reconversió a l’agricultura ecològica que es requereix a una finca convencional.

Per obtenir més informació sobre el projecte del Viver d’Agricultors de Rufea cal adreçar-se a la Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica, al 973700455 o a través del correu electrònic a infosostenible@paeria.cat.

Et destaquem...