MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Lleida prepara la celebració d’una nova edició de la Setmana de la Mobilitat

Lleida prepara la celebració d’una nova edició de la Setmana de la Mobilitat

El Parking Day i l’Open Street Day, els dies 16 i 17 i 18 de setembre, tornaran a ser les activitats principals per a conscienciar la ciutadania en favor de l’ús actiu de l’espai públic i els mitjans de transport sostenibles. Les entitats i comerços que organitzar activitats als carrers tenen temps per a sol·licitar-ho fins a l’1 de setembre.

Data publicació: Dissabte 27, agost del 2022


Imatge de la notícia Lleida prepara la celebració d’una nova edició de la Setmana de la Mobilitat

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida torna a sumar-se enguany a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra a nombrosos països entre el 16 i el 22 de setembre, per tal de promoure l’ús actiu de l’espai públic i els mitjans de transport sostenibles.

Com en anteriors edicions, dues de les principals activitats que es duran a terme seran el Parking Day, previst per a les jornades del 16 i 17 de setembre, i l’Open Street Day o dia d’Obrim els Carrers, que es celebrarà el diumenge 18 de setembre. Tots dos esdeveniments tenen com a objectiu promoure aquesta recuperació de l’espai urbà que ocupen els vehicles en favor de tota la ciutadania. Les entitats interessades en participar-hi tenen de termini fins a l’1 de setembre per a demanar-ho.

Pel que fa al Parking Day, l’activitat consisteix en que els establiments comercials i altres entitats puguin ocupar durant dos dies una o diverses places d’estacionament per desenvolupar-hi activitats diverses. L’espai s’ha de delimitar amb elements ben visibles, com ara tanques, palets, testos de plantes o similars. S’aconsella sol·licitar places d’aparcament en carrers secundaris on la velocitat màxima està limitada a 30 km/h i amb bon accés des de les voreres, ja que en aquest cas no es talla el pas als vehicles per la calçada.

Els establiments o entitats que vulguin participar-hi, poden inscriure’s a través d’aquest tràmit a la web municipal.

L’Open Street Day es celebra en un únic dia i té com a objectiu facilitar que tot tipus d’entitats i associacions, escoles o comerços puguin ocupar la calçada d’un carrer per tal d’organitzar-hi activitats de lleure, culturals o esportives. Només podran circular per aquests indrets els mitjans de transport sostenibles, com són les persones a peu, les bicicletes, vehicles de mobilitat personal i els autobusos.

Com en anys anteriors, l’Ajuntament de Lleida obrirà l’avinguda Alcalde Rovira Roure, entre el passeig de Ronda i la plaça Ricard Vinyes, a diverses activitats vinculades a la mobilitat sostenible (exposició de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i aparells per a persones amb mobilitat reduïda, tallers vinculats al transport públic, exposició de vehicles elèctrics...). Les entitats interessades a inscriure’s han d’omplir aquest formulari.

En tots dos casos, les activitats no estan pensades per augmentar la superfície ni el nombre de vetlladors dels establiments de restauració.

Per a més informació: Regidoria d'Urbanisme / Regidoria de Mobilitat i Serveis Urbans 973 700 326.

Et destaquem...