REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Lleida pren els carrers amb la celebració de l’Open Street Day

Lleida pren els carrers amb la celebració de l’Open Street Day

El regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, destaca l’increment d’empreses col·laboradores, que se sumen a l’activitat amb els seus vehicles de mobilitat personal i reduïda La Paeria regala un centenar de QR pel Biciregistre de bicicletes i VMP L’Ajuntament divulgarà, especialment entre els joves, les modificacions previstes en el nou Reglamento General de Circulación i la nova Ordenança Municipal de Mobilitat, que s’aprovarà a l’octubre

Data publicació: Diumenge 19, setembre del 2021


Imatge de la notícia Lleida pren els carrers amb la celebració de l’Open Street Day

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Els lleidatans i lleidatanes han gaudit avui de l’Open Street Day, un dels actes centrals de la Setmana de la Mobilitat, en què s’ha restringit el trànsit en alguns carrers fins a les 4 de la tarda, per poder desenvolupar activitats vinculades a la mobilitat sostenible.

El regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, ha destacat la bona acollida d’aquesta activitat, tant per la ciutadania, que gaudeix de la llibertat de carrers sense trànsit, com pel sector, que cada vegada acudeix en major nombre d’empreses, per a exposar els vehicles de mobilitat personal i els de mobilitat reduïda.

La novetat de l’Open Street Day és la iniciativa de l’Ajuntament de Lleida en començar a incorporar els VMP a un registre de bicicletes d’àmbit europeu (Biciregistre), amb la qual poder identificar-los i esbrinar els seus propietaris en cas de robatori. Per a incentivar aquestes matriculacions, la Paeria ha adquirit un centenar de QR, que van adherits als vehicles amb quatre adhesius, i que s’ha lliurat de forma gratuïta a tots aquells que s’han atansat a l’estand instal·lat a l’avinguda Rovira Roure.

Joan Ramon Castro ha informat que tots aquells que vulguin inscriure la bicicleta o patinet en el Biciregistre ho podran fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana d’Autobusos de Lleida, a la plaça Sant Joan, amb un cost de 7 euros.

El regidor de Mobilitat ha recordat que el pròxim dimecres, coincidint amb el Dia sense Cotxes, la Paeria vianalitzarà tot un carrer del centre de la ciutat. “Un vial on es juga amb l’art i la cultura”, ha dit.

Per altra part, Castro ha anunciat la intenció de la seva Regidoria de promoure la difusió de les novetats que s’han incorporat en el nou Reglamento General de Circulación, en què els patinets i bicicletes passen a considerar-se com a vehicles, amb els consegüents drets i deures, així com la nova Ordenança Municipal de Mobilitat, que està previst aprovar al mes d’octubre.

Una difusió que anirà adreçada especialment als joves, per tal d’explicar les modificacions de circulació, a fi i efecte que la convivència entre vianants i VMP sigui millor i superi conflictes que actualment es donen.

Joan Ramon Castro ha aprofitat per agrair a la FAV, a l’associació VMP Lleida, al RAC, a la Direcció General de Trànsit, a les agrupacions de taxistes, a Autobusos Lleida i als grups municipals del consistori la seva participació en la confecció de la nova Ordenança Municipal de Mobilitat. “Després d’un any i mig de converses, puc dir que les aportacions de tots ells han estat molt profitoses i les hem incorporat a un text en el qual és prioritza els vianants i relega a l’última posició de la piràmide al vehicle de combustió interna”, ha clos el responsable de la mobilitat a la ciutat.

Et destaquem...