MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Lleida dona per iniciada la Festa dels Tres Tombs amb el seu tradicional pregó

Lleida dona per iniciada la Festa dels Tres Tombs amb el seu tradicional pregó

El Dr. Ignasi Iglesias, director d’Agromillora Group, ha estat el pregoner d’aquesta 82a edició de la festivitat dedicada a Sant Antoni Abad

Data publicació: Dilluns 16, gener del 2023


Imatge de la notícia Lleida dona per iniciada la Festa dels Tres Tombs amb el seu tradicional pregó

L’Ajuntament de Lleida ha acollit aquesta tarda el tradicional pregó que enceta la festivitat dels Tres Tombs de Sant Antoni Abad, que celebra enguany la seva 82a edició. El director tècnic i de desenvolupament d’Agromillora Group, el Dr. Ignasi Iglesias, ha estat l’encarregat de fer el pregó i signar al Llibre Blanc de l’Associació Cooperativa Cultural i Recreativa de “Els Pagesos”.

A aquest acte inicial, que té lloc el cap de setmana abans del dia de Sant Antoni Abad, han assistit l’alcalde Miquel Pueyo, el regidor de l’Horta David Melé, el tinent d’alcalde Paco Cerdà, els regidors Jaume Rutllant i Joan Queralt, el cap de l’oposició Fèlix Larrosa i el portaveu del grup municipal PP, Xavier Palau. Per part de “Els Pagesos”, han assistit el president de l’associació, Marc Vives, i el vicepresident, Joan Antoni Boldú. S’han sumat a l’acte el subdelegat del Govern Central, José Crespín, el director de la Facultat d’Agrònoms, Jordi Graells i Francesc Montardit, de la Comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL).

El Dr. Ignasi Iglesias, ha realitzat un pregó que va esdevenir una classe magistral sobre fructicultura, dividida en tres parts: el present del sector, fent referència a fets històrics i el ritme de les innovacions; el present, amb els reptes en sostenibilitat, superpoblació, canvi climàtic, eficiència i tecnologies; i, finalment, el futur, en termes econòmics, d’hàbits saludables i de models en el consum de proximitat que salvaran els productors de fruita.

Iglesias ha estat investigador de l’IRTA i ha dedicat la seva activitat científica a l’avaluació de material vegetal en diferents espècies de fruita dolça i de fruita seca i cítrics. Ha col·laborat amb centres de recerca, universitats i empreses per promoure el desenvolupament i la transferència d'informació sobre nous models agronòmics aplicats a cultius diversos.

Després del discurs d’Iglesias, el president de “Els Pagesos” Marc Vives, ha fet entrega d’una estatueta elaborada per la ceramista lleidatana Monti Mateu al pregoner.

Per la seva part, el paer en cap, ha volgut remarcar la importància en el valor productiu, natural i patrimonial del territori de l’Horta que envolta la ciutat de Lleida sense oblidar els compromisos de l’Ajuntament en la millora continua de la zona amb l’adequació de camins, una major i millor seguretat per les finques dels veïns i, per garantir que la tecnologia arribi a tots els racons de la zona. Pueyo també ha volgut recordar la feina de tots els regidors que van fer possibilitat, per unanimitat, l’existència actual d’una ordenança de l’Horta.

Saber-ne més >>

Et destaquem...