Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/Lleida celebra per primera vegada el Parking Day, per recuperar espais d’aparcament per a usos socials per un dia

Lleida celebra per primera vegada el Parking Day, per recuperar espais d’aparcament per a usos socials per un dia

Aquesta jornada reivindicativa, que es du a terme en diferents ciutats arreu del món, tindrà lloc el dissabte dia 21 de setembre, dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat. Les persones, establiments comercials i entitats interessades a dur a terme activitats en aquests espais recuperats per als vianants tenen de termini fins dijous per inscriure-s’hi.

Data publicació: Dimarts 10, setembre del 2019


Imatge de la notícia Lleida celebra per primera vegada el Parking Day, per recuperar espais d’aparcament per a usos socials per un dia

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Lleida es suma enguany a la celebració mundial del Park(ing) day, un esdeveniment anual que té lloc en més de 200 ciutats de tot el món des del seu naixement l’any 2005 a San Francisco (EUA). Es tracta d’una acció de ciutat educativa i reivindicativa que compta amb la participació d’establiments comercials, entitats, col·lectius i ciutadans en general, amb l’objectiu de posar de manifest que els espais que actualment les ciutats dediquen als vehicles poden tenir molts altres usos socials i lúdics.

A Lleida tindrà lloc el dissabte 21 de setembre, dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat, que es celebra durant tota la setmana vinent per reivindicar una mobilitat sostenible, saludable i segura. L’acció consisteix en transformar de forma temporal espais que són habitualment places d’aparcament al carrer en altres formes d’espai públic destinades als vianants, com petits parcs o jardins, espais culturals i de lleure, terrasses, o per fer tallers entre moltes altres possibilitats, sempre amb un clima festiu i el propòsit de reclamar un model de ciutat més centrat en les persones i en cuidar el medi ambient.

L’ocupació s’ha de fer protegint el perímetre amb elements alts i visibles, com ara tanques, testos de plantes o similars, o bé amb la col·locació de tarimes o palets per elevar-ne la superfície.

L’abast de la jornada en aquesta primera edició i els carrers on es durà a terme dependrà de la implicació de la ciutadania. Les persones i entitats interessades en sumar-s’hi han d’inscriure’s en el següent enllaç bit.ly/ParkingDay2019 i disposen de termini per fer-ho fins aquest dijous dia 12 de setembre.

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, anima els lleidatans a inscriure-s’hi: “Des del nou govern de la Paeria fem una aposta claríssima pel vianant com a principal protagonista de la ciutat que volem. En aquest sentit, el nostre objectiu de futur és una Lleida més pacificada amb menys cotxes, amb més espai per a la gent que va a peu i on sigui fàcil i còmode moure’s amb transport públic i amb vehicles sense motor o elèctrics”. “És en aquesta lògica que impulsem aquesta iniciativa en el marc de la Setmana de la Mobilitat. Volem recuperar per als ciutadans espais que habitualment estan reservats als cotxes per demostrar-nos que podem viure la ciutat d’una altra manera”, ha afegit.

La Paeria presentarà aquest dimarts la resta d'activitats de la Setmana de la Mobilitat.

Et destaquem...