REGIDORIA DE MOBILITAT, TRÀNSIT I SERVEIS URBANS

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, TRÀNSIT I SERVEIS URBANS /Notícies/Lleida celebra dissabte el seu primer Parking Day

Lleida celebra dissabte el seu primer Parking Day

En catorze ubicacions de la ciutat les places d’aparcament de zona blava donaran pas a d’altres activitats comercials i de lleure per mostrar que l’espai que es destina als cotxes pot tenit altres usos Demà tindrà lloc la cursa de transports de centres de Secundària a Lleida, acte inclòs també dins de les activitats de la Setmana de la Mobilitat.

Data publicació: Dijous 03, octubre del 2019


Imatge de la notícia Lleida celebra dissabte el seu primer Parking Day

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Lleida celebra aquest dissabte la primera edició del Parking Day a la ciutat, després que l’activitat –inicialment prevista pel 21 de setembre– s’hagués d’ajornar per la previsió de pluja. Es tracta d’una acció de ciutat educativa i reivindicativa que compta amb la participació d’establiments comercials, entitats, col·lectius i ciutadans en general, amb l’objectiu de posar de manifest que els espais que actualment les ciutats dediquen als vehicles poden tenir molts altres usos socials i lúdics. L’esdeveniment, que forma part dels actes de la Setmana de la Mobilitat, es celebra de forma anual que té lloc en més de 200 ciutats de tot el món des del seu naixement l’any 2005 a San Francisco (EUA).

L’acció consisteix en transformar de forma temporal espais que són habitualment places d’aparcament de zona blava al carrer en altres formes d’espai públic destinades als vianants, com mercadets de botiguers, petits parcs o jardins, espais culturals i de lleure, terrasses, o per fer tallers entre moltes altres possibilitats, sempre amb un clima festiu i el propòsit de reclamar un model de ciutat més centrat en les persones i en cuidar el medi ambient.

En total, en aquesta primera edició s’habilitaran 14 ubicacions, la major part a la Zona Alta. El programa previst és el següent:

10:00 - 18:00 h Als carrers Vallcalent, Magí Morera, Aribau, Bisbe Ruano i la plaça Ricar Viñes hi haurà exposició i venda d’articles de les botiques de la Zona Alta. Amb la participació de: Luxury, La Percha, , Pinocchio, Xabel·la,, Trufas, Inuuk, New Class, La Central, Next Vision By Natural Optics, B&I, Alliance Française de Lleida, Xanna Complements, Aura Plum, Nik+Key i Carrol, Modas Juani, Associació de Comerciants Zona Alta Lleida, Sunka-Plusfresc i Styl Academic. Organitza: Agrupació d’Associacions de Comerciants, Empresaris Zona Alta

9:30 - 13:30 h Al carrer Taquígraf Martí 16 s’hi instal·la un tauler Gegant d’escacs. Organitza: Acadèmia d’escacs Josep Oms

9:00 - 18:00 h Al carrer Vila Antònia 13 es faran tallers de maquillatge, recollits i pentinats. Organitza: Mata & Campaña Perruquers

18:30 - 20:00 h Al pàrquing del Rectorat de la UdL s’hi farà una ballada de Swing. Organitza: Associació lleidatana de Swing.

12:00 - 20:00 h. A la plaça Espanya es durà a terme l’actuació d’un grup musical. Organitza: Cafeteria Siena

Davant de la Paeria també hi haurà un espai informatiu sobre el Parking Day durant tota la jornada.

L’ocupació s’ha de fer protegint el perímetre amb elements alts i visibles, com ara tanques, testos de plantes o similars, o bé amb la col·locació de tarimes o palets per elevar-ne la superfície.

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, anima els lleidatans a participar en l’activitat. “El nostre objectiu és una Lleida més pacificada amb menys cotxes, amb més espai per a la gent que va a peu i on sigui fàcil i còmode moure’s amb transport públic i amb vehicles sense motor o elèctrics. Volem recuperar per als ciutadans espais que habitualment estan reservats als cotxes per demostrar-nos que podem viure la ciutat d’una altra manera”, ha afegit.

Cursa de transports de centres de Secundària a Lleida

D’altra banda, i també dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat 2019, demà divendres tindrà lloc la Cursa de Transport de Centres de Secundària a Lleida, que coorganitzen l’Ajuntament de Lleida, l’Autoritat Territorial de la Mobilitat a Lleida i l’Associació per la Promoció del Transport Públic.

Hi participaran un total de 161 alumnes i professors voluntaris dels instituts Castell dels Templers, Guindàvols, Joan Oró, Maria Rúbies i Samuel Gili i Gaya. Tots ells recorreran el trajecte que separa el seu centre educatiu de la plaça Sant Joan dividits per grups segons el seu mitjà de transport, que pot ser a peu, en bicicleta, taxi o autobús, tot i que també hi haurà un grup que farà el recorregut en patinet.

Un cop arribats a la plaça Sant Joan, es compararan els resultats de la cursa, tenint en compte el temps utilitzat, el cost econòmic i les emissions de CO₂ de cadascun dels mitjans de transport.

No es tracta d’una cursa, sinó que l’objectiu de l’activitat és fer una comparació cívica entre el cotxe i els mitjans de transport sostenibles, per tal de difondre els seus avantatges ambientals i econòmics.

 

ImatgeHD_cat_44258.jpg

Et destaquem...