Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/La Paeria reprèn els talls al trànsit en 4 carrers

La Paeria reprèn els talls al trànsit en 4 carrers

A Teuleries, Bonaire, Doctora Castells i el carrer del Nord dissabte i diumenge i dimarts 8. La mesura té com a objectiu donar l'espai a les voreres als vianants i al mateix temps poder instal·lar terrasses a la calçada per a complir amb les mesures de distància en la prevenció sanitària per la Covid-19, ha assenyalat el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro.

Data publicació: Dijous 03, desembre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria reprèn els talls al trànsit en 4 carrers

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida reprendrà aquest cap de setmana i el festiu de dimarts 8 de desembre els talls al trànsit de determinats carrers, per ampliar l’espai disponible per als vetlladors i terrasses dels bars i restaurants.

La mesura s’aplicarà en quatre carrers de la ciutat i també té com a objectiu facilitar l’obertura dels bars musicals que s’han beneficiat de la conversió temporal de la llicència per a dur a terme activitat de restauració. A més, garanteix l’espai per als vianants ja que els vetlladors s'ubicaran a la calçada i les voreres quedaran lliures per passar-hi a peu.

Així, els carrers que es tancaran temporalment al trànsit són els següents:

• Carrer Teuleries.

• Carrer Bonaire, entre els carrers Llitera i Sant Martí (el tram entre Balmes i Llitera estarà obert en sentit contrari a l’habitual i amb accés prohibit des de Balmes).

• L’avinguda Doctora Castells, des de Riu Ebre fins a Estudi General, només el costat de carrer amb sentit Estudi General.

• Carrer del Nord, des de Ramon Castejón fins a Maria Sauret.

Els horaris seran els mateixos en tots els casos, des de dissabte 5 a les 12.00 fins a diumenge 6 a les 22.00 hores i dimarts 8, també de 12.00 a 22.00 hores. El funcionament dels establiments haurà de complir totes les mesures sanitàries fixades, incloses les distàncies de seguretat i l’horari de tancament.

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha explicat que “un cop la Generalitat ha permès la reobertura dels establiments de restauració, reprenem la conversió de carrers en espais per a vianants en els punts on se’ns ha sol·licitat, per tal de donar més amplitud als negocis que volen obrir i facilitar la disponibilitat d’espais per a terrasses i així garantir la distància sanitària”. Castro ha afegit que “som conscients de la situació sanitària de la ciutat i per això treballem en mesures que garanteixen la seguretat a les persones i que el sector de la restauració es vegi el menys afectat possible”.

Castro ha recordat que la reconversió temporal de la llicència permetrà que tornin a obrir bars musicals que porten tancats des del març i que sense tallar carrers com Bonaire i Teuleries no podrien fer-ho, perquè la vorera és massa estreta i s’ha de garantir i prioritzar als vianants. Si hi ha altres peticions, s’estudiaran, ha afegit.

La Guàrdia Urbana supervisarà els talls de trànsit i la regidoria de Mobilitat avisarà als veïns i guals afectats.

Et destaquem...