REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/La Paeria posa en funcionament les càmeres de videovigilància instal·lades a l’Horta de Lleida

La Paeria posa en funcionament les càmeres de videovigilància instal·lades a l’Horta de Lleida

Miquel Pueyo: “Les càmeres de videovigilància permetran millorar la seguretat global de la zona, controlar actituds incíviques i fets delictius, controlar el trànsit de la zona, revisar el ferm i l’estat dels camins i, també, poder actuar de manera més contundent davant els abocaments il·legals”. L'Ajuntament de Lleida està portant a terme un estudi sobre l’estat actual de la fibra òptica i les càmeres de videovigilància del Centre Històric amb l’objectiu de determinar quines connexions s’han de renovar.

Data publicació: Dijous 23, setembre del 2021


Imatge de la notícia La Paeria posa en funcionament les càmeres de videovigilància instal·lades a l’Horta de Lleida

Imatge: (c) Javi Martín

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa avui les 19 càmeres de videovigilància instal·lades fa unes setmanes a l’Horta de Lleida amb l’objectiu de millorar la seguretat global en aquesta zona. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, juntament amb el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, i el regidor de l’Horta, David Melé, han presidit l’acte de posada en funcionament de les càmeres i la seva connexió a la Sala de Comandament de la Guàrdia Urbana, un fet que facilitarà el control i gestió d’aquestes per part del cos policial.

El paer en cap ha destacat que el nou sistema de videovigilància “donarà més seguretat i tranquil·litat a l’Horta, un espai d’unes 19.000 hectàrees i on hi habiten unes 6.000 persones en cases disseminades”. Segons Pueyo “les càmeres de videovigilància permetran millorar la seguretat global de la zona, controlar actituds incíviques i fets delictius, controlar el trànsit de la zona, revisar el ferm i l’estat dels camins i, també, poder actuar de manera més contundent davant els abocaments il·legals que a vegades es produeixen a l’Horta de Lleida”. “Es tracta d’una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de l’Horta de Lleida que per fi s’ha pogut fer realitat”, ha afegit l’alcalde.

Per la seva banda, Postius ha explicat que “les càmeres capten imatges dels vehicles que passen per l’Horta de Lleida i envien la informació a uns servidors informàtics que analitzen si el vehicle està sostret o té pendent algún requeriment a la Guàrdia Urbana o en altres cossos policials”. El responsable d’Urbanisme de la Paeria ha recordat, en aquest sentit, que “les properes setmanes també es posaran en funcionament les càmeres de videovigilància en una gran part de l’Eix Comercial”. Finalment, Postius ha anunciat que “l’Ajuntament de Lleida està portant a terme un estudi sobre l’estat actual de la fibra òptica i les càmeres que hi ha al Centre Històric amb l’objectiu de detectar quines connexions s’han de renovar per augmentar la seguretat al barri”.

El sistema de videovigilància que s’ha instal·lat a l’Horta de Lleida permet fer una lectura i reconeixement de les matrícules dels vehicles que passen per diversos camins de l’Horta. A més, enregistren imatges i s’hi aplica intel·ligència artificial amb el tractament de dades automàtic. D’aquesta manera, es poden creuar dades amb els sistemes informàtics dels cossos de seguretat per actuar davant els comportaments delictius i incívics. A més a més, el nou sistema de seguretat permet obtenir informació del trànsit per prendre decisions sobre el manteniment i dimensionament del ferm dels camins, entre altres actuacions.

Properament es portarà a terme la instal·lació de 19 càmeres més, i 8 càmeres més l’any 2023. El projecte suposa una inversió de 413.717,3 euros en total.

Cal destacar que durant l’any 2020 es van registrar 49 fets delictius a l’Horta (robatoris i furts), i 47 aquest 2021. Pel que fa a abocaments, ha parlat que l’any passat es van obrir 14 investigacions i es van identificar 8 persones, a les quals s’obriran expedients sancionadors. Enguany, s’han identificat 7 persones pel mateix motiu i se seguirà el mateix procediment. El regidor ha apuntat que la Guàrdia Urbana de Lleida ha fet unes 700 actuacions en un any.

Relleu a la presidència de la Comissió de l’Horta

D’altra banda, aquest matí ha tingut lloc la reunió habitual de la Comissió Especial de l’Horta, en la qual s’ha concretat el relleu a la presidència, que ara ostentarà Josep Maria Baiget, en substitució de Mireia Valls. També s’ha informat els membres de la comissió sobre l’estat del projecte d’instal·lació de les videocàmeres.

Et destaquem...