Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/La Paeria millora la senyalització dels semàfors per a vianants i ciclistes

La Paeria millora la senyalització dels semàfors per a vianants i ciclistes

S’han instal·lat comptadors numèrics regressius en una desena de passos per informar els vianants del temps que tenen per travessar el carrer i al Passeig de Ronda s’han instal·lat òptiques mixtes que inclouen també les bicicletes .

Data publicació: Dilluns 02, novembre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria millora la senyalització dels semàfors per a vianants i ciclistes

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La regidoria de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta de l’Ajuntament de Lleida està millorant la senyalització de diversos semàfors de la ciutat per tal de millorar la seguretat viària, especialment per als col·lectius de vianants i ciclistes.

Per una banda, s’han instal·lat comptadors numèrics regressius que informen els vianants del temps que els hi resta per travessar un pas de vianants semafòrics. Aquests elements s’han col·locat en una desena de cruïlles de la ciutat, concretament a Prat de la Riba amb Alcalde Porqueres (a l’altura del centre educatiu Lestonnac); Alcalde Porqueres amb Prat de la Riba; Rambla d’Aragó amb Canonge Brugulat (a l’altura del col·legi Santa Anna); Rambla d’Aragó amb Bisbe Messeguer (al Rectorat de la UdL); Plaça Espanya (davant l’edifici dels Sindicats); en dos passos a Cos-Gayon amb Ton Sirera i Josep Lladonosa (en l’accés als instituts del Camp Escolar); en dos passos més a Baró de Maials, amb els carrers Terrassa i Sabadell (entorn de l’escola Mirasan); i a Ronda amb Lluís Companys.

D’altra banda, també s’han instal·lat òptiques mixtes als semàfors amb passos de vianants al llarg del Passeig de Ronda (des de la plaça Europa fins a Cos-Gayon), que inclouen a més de la silueta del vianant, també la d’una bicicleta, per reforçar la senyalització adreçada a aquest col·lectiu.

El regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, ha destacat que la millora de la seguretat viària és una prioritat per la Paeria. “Aquestes mesures de millora de la senyalització van encarades a donar més seguretat a vianants i ciclistes i prevenir així accidents i atropellaments, prioritzant l’entorn de les escoles, que sempre són un punt sensible”, ha explicat Castro, qui ha recordat també que la reducció de la velocitat màxima a 30 km/h a la major part de la ciutat també permetrà millorar la seguretat viària.

Et destaquem...