Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/La Paeria i la Generalitat intensificaran el treball per avançar en la nova estació d’autobusos

La Paeria i la Generalitat intensificaran el treball per avançar en la nova estació d’autobusos

L’alcalde Miquel Pueyo, el primer tinent d’alcalde Toni Postius i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, han assegurat que potenciaran l’aeroport de Lleida-Alguaire, infraestructura estratègica i crucial per a Lleida i el territori, per definir les oportunitats de negoci i el seu futur.

Data publicació: Divendres 02, agost del 2019


Imatge de la notícia La Paeria i la Generalitat intensificaran el treball per avançar en la nova estació d’autobusos

Imatge: ©Javi Martín

L’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya intensificaran el treball perquè la ciutat compti al més aviat possible amb una nova estació d’autobusos. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, s’ha reunit aquest divendres amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, per abordar diverses qüestions d’interès per a la ciutat i que impliquen dels respectius àmbits. Ambdues parts s’han alineat en diversos punts, com la futura estació d’autobusos o l’impuls a l’aeroport de Lleida-Alguaire.

L’alcalde ha explicat que hi ha diversos inconvenients que s’han de superar respecte a la futura estació, que tenen a veure, entre altres, amb Adif. En aquest sentit, Postius ha assenyalat que la concessió de l’actual estació acaba en un any i mig i que és un projecte que s’ha d’afrontar de forma urgent perquè la ciutat pugui disposar d’una “estació digna”, ja que l’actual “tramet molt mala imatge” i no reuneix les condicions necessàries. El tinent d’alcalde ha indicat que la implantació d’aquesta infraestructura té a veure amb la resolució del que ha de ser el Pla de l’Estació, pel que comportarà adaptacions, donat que la realitat econòmica i urbanística ha canviat. Així, Postius ha afirmat que d’entrada s’ha d’analitzar com tirar endavant amb l’estació, perquè sigui viable al marge del pla de l’estació i que, alhora, quedi integrada en el seu conjunt. Per això, els tècnics ja hi estan treballant i la Generalitat hi col·laborarà per trobar-hi una solució.


Pel que fa a l’estació actual, s’està elaborant un estudi tècnic per veure el marge de maniobra i les possibles alternatives si s’ha de buscar una solució transitòria fins que es concreti la definitiva.

Aeroport de Lleida-Alguaire

L’Aeroport de Lleida-Alguaire és un dels eixos que la Paeria i la Generalitat volen potenciar per al benefici de la ciutat i del territori. Segons l’alcalde, els últims anys s’ha mostrat desinterès i una manca de compromís per part de l’anterior govern de la Paeria, tant en matèria econòmica com en el conveni que no s’ha actualitzat, pel que s’ha de reprendre l’activitat i assumir responsabilitats. Pueyo ha asseverat que l’aeroport és “estratègic i crucial” i cal reorientar les oportunitats de negoci, en el transport de viatgers i sobretot com a aeroport industrial, així com el futur de la infraestructura.

L’alcalde ha reiterat que és un “moment històric”, ja que Paeria i Generalitat s’han alineat “no en política partidista sinó en política de sentit de país”, amb el suport també de la Diputació i d’altres organitzacions cíviques i econòmiques. “Estem en condicions de definir prioritats per tirar-les endavant”, ha dit.

Igualment, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha assegurat que el govern de Catalunya “té com a prioritat que Lleida capital sigui una ciutat que progressa, creix i ambiciona nous objectius, i crear les condicions i contribuir en allò que sigui la seva competència perquè així sigui” i ha celebrat que s’entri en una nova etapa de col·laboració.

Altres temes

Altres temes que s’han posat sobre la taula en la reunió d’avui han estat, com ha explicat Gavín, la rotonda de l’escola Alba, que aviat començar la seva construcció –passat l’estiu- per millorar l’accés al centre, o el futur baixador de ferrocarrils de la Generalitat al polígon.

Categories: Estació Autobusos, 2019

Et destaquem...