MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/La Paeria engega un projecte pioner de mobilitat urbana responsable

La Paeria engega un projecte pioner de mobilitat urbana responsable

Es formarà a 10 joves, usuaris de patinet elèctric, perquè dissenyin tallers de seguretat vial adreçats a nois i noies de 4rt d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat dels instituts de secundària de Lleida

Data publicació: Dilluns 28, novembre del 2022


Imatge de la notícia La Paeria engega un projecte pioner de mobilitat urbana responsable

Imatge: ©Mario Gascón

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presentat aquest dijous un projecte pioner de mobilitat urbana responsable que han impulsat conjuntament les regidories de Joventut, Festes i Tradicions i la Regidoria d’Urbanisme, Mobilitat, Trànsit i Horta. “És un projecte que té com a objectiu millorar la seguretat vial a la ciutat de Lleida entre els conductors joves de patinets elèctrics i bicicletes”, ha posat de relleu l’alcalde.

El regidor de Joventut, Ignasi Amor, ha explicat que “el projecte de metodologia educativa aprenentatge servei és pioner a Catalunya i consisteix en una formació a 10 joves de 18 a 25 anys, usuaris de patinet elèctric, amb una part teòrica i una part pràctica, per a que dissenyin tallers d’una hora, adreçats a joves de 4art d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat de seguretat vial, que es realitzaran als instituts de secundària de Lleida”. “La idea és fer un projecte d’igual a igual per ser més propers als joves i arribar més amb el missatge”, ha destacat Amor.

Per la seva part, el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, creu que “és necessari que els joves de la ciutat coneguin com i de quina manera s’han de moure amb els vehicles de mobilitat personal de manera segura per tal que tot tipus de vehicles hi convisquin a la ciutat, perquè els patinets elèctrics han arribat per quedar-s’hi.

Calendari del curs: 3 sessions formatives els dies 13, 15 i 20 de desembre de 10h a 13h a Lleida Jove, a càrrec d’un tècnic de mobilitat i un tècnic de joventut.

Continguts de la formació: avantatges i inconvenients d’anar amb patinet elèctric i bicicleta, tipus de  vehicles de mobilitat personal i bicicletes, normativa: centre carril, accessoris, llums, canvis significatius de la nova ordenança municipal. Preparar talles pràctics per escenificar l’aprenentatge en la formació.

Calendari als instituts: De gener a juny de 2023

Els joves formadors tindran una petita gratificació per realitzar els tallers.

Et destaquem...