MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/La Paeria engega un procés participatiu sobre la implantació de zona blava en tres carrers del barri Joc de la Bola-Camp d'Esports

La Paeria engega un procés participatiu sobre la implantació de zona blava en tres carrers del barri Joc de la Bola-Camp d'Esports

Data publicació: Divendres 04, novembre del 2022


Imatge de la notícia La Paeria engega un procés participatiu sobre la implantació de zona blava en tres carrers del barri Joc de la Bola-Camp d'Esports

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

El veïnat valorarà entre avui i el 17 de novembre si és convenient o no implantar l'aparcament regulat a Cristòfol de Boleda, Segòvia i Segrià i el Consell de Zona prendrà la decisió a partir dels resultats del procés

El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i els regidors Joan Ramon Castro i Marta Gispert explicaran aquest vespre en una sessió informativa el procediment que se seguirà i que inclou l'ús de la plataforma digital Decidim, complementada amb el suport de connectors digitals als carrers


L'Ajuntament de Lleida engega avui un procés participatiu per tal de conèixer l'opinió del veïnat del barri de Joc de la Bola-Camp d'Esports sobre la idoneïtat d'implantar el servei d'aparcament regulat amb zona blava en tres carrers d'aquesta àrea de la ciutat, Cristòfol de Boleda, Segòvia i Segrià.

El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, i la regidora de Participació, Marta Gispert, han explicat avui aquest procés, que tindrà la seva primera fita aquest vespre amb una sessió informativa oberta a tot el barri, a les 20.00 hores al local social.

Postius ha detallat que la iniciativa neix de la petició de comerciants del barri i del debat obert al respecte a la Comissió de Polítiques de la Gestió Urbanística, Mobilitat i Transició Ecològica i dins del Consell de la Zona 06 (Camp d'Esports, Ciutat Jardí i entorns), que el passat mes de juny va crear una comissió de treball per posar en marxa aquest procés participatiu.

"Per part dels comerciants del barri s'havia plantejat la necessitat de regular tot l'espai d'aparcament, perquè són tres vies molt transitades per vehicles, en les quals tenim moltes situacions de dobles fileres i vehicles estacionats tota la setmana, i, més enllà de causar embussos, això impedeix que el comerç tingui rotació de vehicles", ha explicat Postius.

La proposta planteja situar les places de zona blava al llarg de tot Cristòfol de Boleda i Segòvia i al carrer Segrià entre el Passeig de Ronda i els Jardins de Jaume Magre, i deixa al marge altres vials pròxims com Alcalde Pujol.

L'objectiu del procés participatiu és valorar la idoneïtat de la implantació de la zona blava, tot escoltant la diversitat de veus, opinions i punts de vista, de cara a prendre una decisió definitiva, consensuada amb la Comissió de Treball i el Consell de Zona.

"El que volem és saber què opinen les persones que habiten en aquesta zona i també els comerços, serveis i entitats, amb el propòsit d'oferir els arguments perquè el consell de zona prengui la decisió definitiva en la sessió que es farà a finals d'aquest mes de novembre", ha afirmat, per la seva banda, la regidora Marta Gispert.

Desenvolupament del procés

El procés d'escolta activa s'inicia amb la sessió informativa d'aquest vespre, que també s'ha complementat amb una bustiada a tot el veïnat, i es perllongarà fins al 17 de novembre. Per una banda, es compta amb la infraestructura de la plataforma Decidim Lleida, des d'on les persones interessades podran informar-se sobre tot el procés i adherir-se a la proposta d'implantació de la zona blava als carrers Cristòfol de Boleda, Segòvia i Segrià; a l'opció de no engegar cap actuació i mantenir la mobilitat del barri tal com està; o fer altres propostes o suggeriments.

Aquesta eina en línia es complementa amb accions per a lluitar contra l'escletxa digital i assegurar que s'arriba al conjunt de la ciutadania. Així, es posaran en marxa "punts d'interacció mòbil", a càrrec de connectors digitals que faran sortides itinerants pels carrers afectats amb muntatge de tauleta informativa (en horari de 9.30 a 13.30 i de 16.00 a 19.00 hores) i visites a col·lectius específics. A més, el 17 de novembre de 10.00 a 20.00 hores hi haurà un punt d'adhesió a les propostes presencial al local social de Joc de la Bola perquè tothom tingui també l'opció d'expressar la seva opinió en persona.

Un cop enllestida aquesta fase, la comissió de treball avaluarà les propostes d'adhesió recollides i ho traslladarà al Consell de Zona que farà una sessió extraordinària a finals d'aquest mes de novembre per analitzar la tendència majoritària i treballar en la proposta final. "Tothom podrà posar de manifest la seva voluntat i amb els resultats en mà es convocarà un consell de zona que és qui prendrà la decisió, final segons allò que hagin manifestat els veïns i veïnes. A partir d'aquí si el consell de zona és favorable ho tenim tot preparat per implementar i si cal, farem els canvis oportuns", ha conclòs Postius.

Et destaquem...