Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/La Paeria convida la ciutadania, les entitats i els agents de mobilitat de Lleida a participar en la millora de l’actual Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicle

La Paeria convida la ciutadania, les entitats i els agents de mobilitat de Lleida a participar en la millora de l’actual Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicle

Toni Postius:”Volem convertir la nova ordenança en un projecte de ciutat, plural, consensuat i on tothom s’hi senti identificat”

Data publicació: Dijous 20, agost del 2020


Imatge de la notícia La Paeria convida la ciutadania, les entitats i els agents de mobilitat de Lleida a participar en la millora de l’actual Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicle

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha enviat una carta a totes les entitats i agents de mobilitat de la ciutat convidant-los a participar en la modificació de l’actual Ordenança Municipal de Circulació de Vianants i Vehicles que està actualment en vigor.


Les circumstàncies actuals esdevingudes per la pandèmia de la Covid19 han fet reflexionar sobre la necessitat que Lleida esdevingui una ciutat amb una mobilitat segura, sostenible, que lluiti contra el canvi climàtic i permeti la convivència de vianants i vehicles en les millors condicions.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, Toni Postius, ha explicat que “la Paeria, des de les Regidories d’Urbanisme i Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, considera necessària la modificació de l’actual Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles per poder atendre les noves necessitats en matèria de mobilitat sorgides recentment, i adequar les existents a la ciutat”.

Postius ha subratllat que “des de l’Ajuntament de Lleida volem endegar una consulta prèvia pública per recollir l’opinió de la ciutadania i de les organitzacions més representatives de la ciutat”. “Ens mou l’objectiu de millorar la participació i fer un projecte plural, consensuat i que esdevingui un projecte de ciutat”, ha conclòs el regidor.

“Convidem tota la ciutadania i, també, les entitats i agents socials a participar en la modificació de l’ordenança. Volem que tothom aporti el seu granet de sorra a aquesta nova normativa per impulsar una mobilitat més adequada i sostenible a la ciutat". Les propostes es poden fer arribar al correu electrònic: mobilitat@paeria.es

L’Ordenança municipal de circulació de vianants i de vehicles al municipi de Lleida, aprovada l’any 2012, regula la circulació de vianants, de vehicles i d’animals per les vies i terrenys d’ús públic aptes per a la circulació tant urbans com interurbans del municipi de Lleida, inclosos els de les EMD de Sucs i Raïmat, de les vies i terrenys que siguin d’ús comú i subsidiàriament, dels titulars de les vies i terrenys privats que siguin utilitzats per una col·lectivitat indeterminada d’usuaris en el marc de les normes autonòmiques i estatals i de les directives europees d’aplicació. (Publicada al BOP de Lleida núm. 30 de 01/03/2012).

La proliferació de circulació dels vehicles de mobilitat personal va motivar l’any 2019 la modificació de l’article 59 per adequar la normativa en lo referent a la circulació d’aquests vehicles i també de bicicletes, patins, monopatins, i cicles de més de dues rodes. Actualment està en tràmit la modificació de l’article 29, relatiu a la reducció de la velocitat a 30 km/h als carrers de la ciutat, mantenint els 50 km/h en les vies principals amb excepcions també a altres límits interiors.

Et destaquem...