Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/La Paeria arranja el paviment de 87 camins de l'Horta durant l'any 2020

La Paeria arranja el paviment de 87 camins de l'Horta durant l'any 2020

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, destaca el compromís del govern municipal per millorar els serveis a les partides i l'esforç per reduir els abocaments de residus i per implantar la videovigilància a partir de l'any vinent.

Data publicació: Dimarts 15, desembre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria arranja el paviment de 87 camins de l'Horta durant l'any 2020

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Comissió de l'Horta d'avui ha fet un repàs de les actuacions dutes a terme aquest any per la Regidoria i la planificació de l'any vinent en l'àmbit rural de la ciutat, en la qual destaquen l'impuls al manteniment dels camins i projectes com la implantació de les càmeres de videovigilància i l'esforç per reduir els abocaments de residus.

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha destacat "el compromís del govern municipal per millorar la qualitat dels serveis a les partides" i ha remarcat la millora que hi ha hagut enguany en àmbits com el desbrossament de camins. "Ha estat un any difícil des del principi pels temporals i per la Covid, però hem fet pogut fer molta feina i l'any que ve seguirem en la mateixa línia", ha assenyalat Castro.

A més, el regidor ha remarcat que s'intensificarà la persecució dels abocaments de brossa i de residus voluminosos que encara es fan de forma incontrolada en determinats punts de l'Horta. "És inacceptable que encara tinguem persones incíviques que ens omplen de runa i brossa determinats racons de l'Horta. Per nosaltres serà una prioritat perseguir-ho", ha afegit Castro.

Pel que fa a de la Campanya de Manteniment de Camins, durant l'any 2020 s'ha actuat en un total de 87 vials de l'Horta, amb un pressupost de 250.000 euros, als quals cal sumar uns altres 137.987,52 € corresponents al cost dels àrids reciclats que s'han fet anar, així com una inversió 14.115 euros en 35 actuacions de millores de senyalització. Això ha permès actuar en la millora de 53 camins amb ferms granulars (36 a la primavera i 17 més a la campanya de tardor), amb un total de 62,9 quilòmetres. Pel que fa als camins amb paviment asfàltic, s'ha actuat en un total de 34, distribuïts per tota l'Horta de Lleida, amb l'aplicació de 173,3 tones de material per tapar els sots existents. També s'han desbrossat 80 camins, amb una longitud de 275,3 quilòmetres de vorals.

De cara a l'any 2021, es preveu una dotació de 240.000 euros pel contracte global de manteniment de camins de l'Horta i una altra de 146.934 euros per un específic per a la millora dels camins amb ferm granular.

Per a l'any vinent, un dels projectes més importants de la regidoria és la posada en marxa de les primeres càmeres de videovigilància, que s'instal·laran en punts estratègics per a prevenir i combatre tant possibles actes delictius, com actes incívics com són els abocaments de runa o brossa. Les 46 càmeres previstes s'aniran implantant de forma progressiva en un termini de tres anys.

Un altre dels projectes que es confia a portar a l'aprovació del ple municipal tan aviat com sigui possible és el document amb la nova ordenança de l'Horta. La seva aprovació s'ha vist endarrerida per la pandèmia de la Covid-19, però ja es troba en la seva fase final.

D'altra banda, a la comissió també s'ha informat que la Marca Horta passarà a dependre de la Regidoria de l'Horta i de la creació d'una comissió tècnica que s'encarregarà de la modificació del Reglament de la marca.

Et destaquem...