REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/L’Horta de Lleida viu la seva gran celebració amb la Festivitat de Sant Antoni Abat

L’Horta de Lleida viu la seva gran celebració amb la Festivitat de Sant Antoni Abat

El pregó de l’exconsellera Meritxell Serret a la Paeria inaugura de forma oficial una setmana d’activitats organitzades per l’Associació Cultural Els Pagesos L’alcalde de Lleida assenyala la capacitat de resiliència del sector primari i destaca la importància de gaudir a la ciutat d’una “corona verda”, que possibilita poder produir aliments de qualitat a la vora de casa. El regidor David Melé diu que “L’Horta i el seu teixit social ens ajuda a no perdre ni els orígens ni la nostra identitat”.

Data publicació: Dimarts 18, gener del 2022


Imatge de la notícia L’Horta de Lleida viu la seva gran celebració amb la Festivitat de Sant Antoni Abat

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Festivitat de Sant Antoni Abat simbolitza un any més la festa gran de l’Horta de Lleida, tal com ha quedat palès aquest vespre al Saló de Sessions de la Paeria, durant la lectura del pregó de l’exconsellera d’Agricultura i diputada al Parlament, Meritxell Serret.

Totes les intervencions, des de la pregonera, fins al paer en cap, Miquel Pueyo, que ha presidit l’acte, passant per les salutacions de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i del regidor de l’Horta, David Melé, han destacat la importància d’aquesta “corona verda”, que envolta la ciutat en la seva història, desenvolupament i futur.

Meritxell Serret, que ha iniciat el seu missatge encoratjant a l’Associació Els Pagesos per mantenir una tradició, que enguany compleix 81 anys, i uns valors als quals han sabut incorporar la modernitat projectant futur, però alhora amb unes sòlides arrels pageses. Perquè si hi ha una ciutat i un territori on s’han mantingut i és viva aquesta simbiosi, entre la pagesia i l’agricultura i el món urbà, aquesta és Lleida”, ha dit.

Per a Serret, “aquestes 19.000 hectàrees de l’Horta són el cinturó verd i el rebost, que fan de Lleida una ciutat de referència”.

El regidor de l’Horta, David Melé, després de destacar la significació de les festes de Sant Antoni en el calendari dels pagesos, ha fet una crida a tots i totes per ser capaços de transmetre tot allò que l’Horta representa. “L’Horta manté vives les tradicions. L’Horta i el seu teixit social ens ajuda a no perdre ni els orígens ni la nostra identitat”, ha dit abans de fer una semblança entre la festa i la Marca Horta de Lleida. “De vegades, les marques són símbols d’identitat, però la marca Horta de Lleida representa un signe de pertinença, no només amb el territori, sinó també amb uns valors propis i una manera de ser diferent”.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que ha tancat l’acte convidant la ciutadania a gaudir de les activitats programades, des dels Tres Tombs als Premis Horta de Lleida, ha volgut destacar la importància del sector agroalimentari. “Un aspecte que encara ha quedat molt més reflectit arran de la pandèmia, ja que s’ha manifestat com un sector profundament resilient i no només en l’àmbit econòmic”, ha dit, alhora que s’ha congratulat perquè la ciutat de Lleida pugui gaudir d’una “corona verda”, que possibilita poder produir aliments de qualitat a la vora de casa.

Durant l’acte també ha intervingut la consellera Teresa Jordà, que ha encoratjat a l’Associació Els Pagesos a mantenir viva la tradició d’aquesta festa, i el president de l’entitat cultural, Marc Vives, que ha agraït a la Paeria l’acollida que fan a la seva festa.

També han assistit a l’acte els tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà i la regidora Cristina Morón, a més del delegat del Govern, Bernat Solé, i del subdelegat del Govern central, José Crespín.

Categories: Sant Antoni Abat, 2022, Horta

Et destaquem...