Serveis Urbans

Et trobes a:Inici/Serveis Urbans/Notícies/L’Ajuntament de Lleida millora del Parc Joan Oró de la Bordeta

L’Ajuntament de Lleida millora del Parc Joan Oró de la Bordeta

Àngel Ros: “Els treballs han millorat l’accessibilitat al parc urbà i la seva connexió amb la zona escolar, han augmentat la seguretat viària i han permès incrementar la zona enjardinada”. La proposta de millora va ser un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius de la Paeria de l’any passat.

Data publicació: Divendres 13, abril del 2018


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida millora del Parc Joan Oró de la Bordeta

Imatge: @Hermínia Sirvent

L’Ajuntament de Lleida ha finalitzat els treballs de condicionament del Parc Joan Oró de la Bordeta, un dels projectes guanyadors en nombre de vots sorgits dels pressupostos participatius de l’any 2017 de la Paeria, dotat amb 50.000 euros. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, la regidora Ángeles Ribes, la presidenta de l’Associació de Veïns de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, i les representants de la comunitat educativa, han visitat avui l’actuació, que té l’objectiu de “millorar l’accessibilitat al Parc de Joan Oró i augmentar la seguretat viària de la zona, així com connectar el parc urbà amb l’àrea escolar”, segons ha explicat el paer en cap. Inclou tall de veu de l’alcalde de Lleida.

Les obres contemplen també l’enjardinament i el mobiliari urbà –col·locació de taules de pícnic i papereres- al parc, així com la construcció d’un pas elevat al carrer Sant Paulí de Nola davant de l’Escola del Parc de l’Aigua i unes escales per accedir al parc des d’aquest punt. També s’ha modificat la ubicació de la parada de bus Museu de l’Aigua 2 amb l’objectiu que el carril bici millori el seu traçat. Finalment, l’actuació inclou la implementació de mòduls acústics als semàfors de vianants de la cruïlla del carrer Sant Paulí de Nola amb l’Avinguda Miquel Batllori.

Cal destacar que una de les propostes que s’han presentat al procés de pressupostos participatius d’enguany és la segona fase de millores del parc Joan Oró.

La Paeria rep 161 propostes de millora de la ciutat en la segona edició dels pressupostos participatius

Els pressupostos participatius són una eina mitjançant la qual la ciutadania pot opinar i/o decidir quina li agradaria que fos la destinació d’una part dels recursos públics del seu municipi, en concret un milió d’euros del pressupost municipal d’inversions. Amb aquesta iniciativa, el govern municipal vol facilitar la implicació dels lleidatans i lleidatanes per avançar en el progrés i en el desenvolupament de la ciutat. Actualment la Paeria té obert una nova edició de pressupostos participatius perquè la ciutadania pugui decidir alguns dels projectes d’inversions que es faran a la ciutat. Després de l’èxit aconseguit en l’experiència pionera iniciada l’any passat, la Paeria dóna continuïtat a la iniciativa i ha tornat a consultar als veïns el destí d’1 milió d’euros del pressupost municipal del 2018. L’Ajuntament de Lleida ha rebut 161 propostes de millora de la ciutat, que en aquests moments s’estan avaluant.

Els criteris de selecció dels pressupostos participatius es regeixen, entre altres, per correspondre a matèries i àmbits competència de l'Ajuntament, que siguin coherents amb els valors i plans municipals aprovats, que siguin realitzables tècnicament i el màxim de viables econòmicament, i que respectin el marc jurídic i legal existent, que la implementació de les propostes tinguin acotat un principi i un final i que donin una resposta a una necessitat concreta de la ciutat.

 

Imatge: @Hermínia Sirvent

Et destaquem...