REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Joan Pifarré desvetlla els 'Secrets de l'Horta'

Joan Pifarré desvetlla els 'Secrets de l'Horta'

Fets històrics, anècdotes i curiositats de l’Horta

Data publicació: Divendres 23, abril del 2021


Imatge de la notícia Joan Pifarré desvetlla els 'Secrets de l'Horta'

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’alcalde, Miquel Pueyo, i el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, s’han reunit avui amb Joan Pifarré i la directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès, que li han presentat el llibre Secrets de l’Horta.

L’autor, Joan Pifarré, narra una sèrie de fets històrics, anècdotes i curiositats de l’horta lleidatana. La intenció, però, no és fer un llibre d’història convencional sinó una aproximació propera a la realitat, les vivències i les tradicions que atresora aquest espai agrari i natural que és un gran desconegut de Lleida. Personatges històrics com l’emperador romà Juli Cèsar, el comte Ramon Berenguer IV, Pere I, Pere Cavassèquia, Miquela Sassala, Jaume I, Felip V, Carles V, el marquès de Blondel, les pageses Mercè Rovira i Joana Marquès o la castellera Helena Llagostera formen part del relat vital de l’Horta de Lleida que Joan Pifarré desvetlla en aquest volum.

Pifarré és mestre d’educació especial. Mentre exercia la seva carrera docent es va llicenciar en Psicopedagogia a la UOC, va realitzar un Postgrau en Audició i Llenguatge a la UdL i un Màster en Educació Inclusiva amb UdL, UIB i UVIC. També és autor de publicacions educatives i ha rebut diversos guardons en el món educatiu. El 2018 va resultar guanyador del VIII Concurs de Rodolins i Versos Satírics “Memorial Jordi Plens”. És un apassionat de l’horta lleidatana i especialment dels costums i tradicions de pagès que ell anomena amb el terme agrocultura.

Et destaquem...