Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/Inici de les obres de millora del clavegueram i la xarxa d’aigua del carrer Sant Martí aquest dilluns

Inici de les obres de millora del clavegueram i la xarxa d’aigua del carrer Sant Martí aquest dilluns

L’actuació, que també permetrà eixamplar les voreres, comportarà una restricció provisional al pas dels vehicles, que es desviaran per Onofre Cerveró i Camp de Mart. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Toni Postius, mantindrà una reunió amb el veïnat dijous vinent per resoldre qualsevol dubte sobre les obres.

Data publicació: Dimarts 16, juliol del 2019


Imatge de la notícia Inici de les obres de millora del clavegueram i la xarxa d’aigua del carrer Sant Martí aquest dilluns

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida inicia aquest dilluns 15 de juliol les obres per renovar el clavegueram i la xarxa de distribució d’aigua del carrer Sant Martí, així com la canonada general que passa per aquest vial i que enllaça amb els dipòsits d’aigua de la Seu Vella.

L’actuació comporta restriccions provisionals al trànsit, ja que s’interromp el pas per a vehicles pel carrer Sant Martí des de Prat de la Riba fins a Camp de Mart fins al final de les obres. S’habilita com a alternativa pel veïnat i per l’accés a equipaments com la Panera, l’Orfeó i la Seu Vella l’itinerari per Prat de la Riba-Onofre Cerveró (que passarà a ser de doble sentit de forma provisional)-Camp de Mart i Sant Martí. El trànsit per Bonaire i Camp de Mart no es veurà afectat.

L’Ajuntament penjarà cartells informatius amb els recorreguts alternatius per donar-los a conèixer. A més, el dijous de la setmana vinent, 18 de juliol, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, mantindrà una reunió amb els veïns i veïnes que ho desitgin per tal d'escoltar-los i esvair possibles dubtes sobre les obres. La cita serà a les vuit del vespre al local social de Zona Alta-Magisteri, al carrer Sans i Ribes 1.

El pas dels vianants i els accessos a habitatges i comerços es mantindran en tot moment oberts, amb les degudes proteccions i elements auxiliars de senyalització.

Renovació de tota la xarxa d’aigua i clavegueram

La renovació del clavegueram i la xarxa d’aigua potable del carrer Sant Martí és l’actuació més important que es farà en aquest àmbit durant l’any 2019, inclosa en el Pla Director d’Abastament d’Aigua i amb un pressupost total de 728.000 euros. A més, tenint en compte que s’ha d’aixecar tot el paviment, s’aprofitarà l’obra per eixamplar les voreres i per renovar la calçada d’aquest eix principal del Centre Històric.

El tram on s’actua ara és el que va des de l’inici del carrer, a l’encreuament amb Prat de la Riba, fins a Camp de Mart. La millora de la xarxa en el tram següent, fins al carrer Peralta, s’abordarà de forma coordinada amb l’obra de remodelació de la plaça Panera, que està previst començar cap a finals d'any.

Pel que fa a la xarxa d’aigua potable, per una banda s’actua en la renovació de la canonada general, que actualment té 35 centímetres de diàmetre i és de fibrociment. Aquesta conducció ha arribat al final de la seva vida útil i es procedirà a la seva substitució per una nova canonada general més resistent, feta de fosa d’acer, i amb més capacitat (50 cm de diàmetre). D’altra banda, es renova també la xarxa de distribució, que és la que dona servei directament als usuaris, ja que es troba molt deteriorada. S’instal·len canonades de polietilè de 125 mm de diàmetre i també es renoven totes les escomeses domiciliàries.

En quant al clavegueram, s’han constatat deficiències a la xarxa actual que aconsellen també la seva renovació total. Comprèn un total de 66 metres lineals de col·lector de 50 centímetres de diàmetre i la rehabilitació interior de 190 metre lineals de clavegueres, que es farà amb el sistema de mànega contínua per no haver d’obrir rases. També es renovaran les escomeses domiciliàries en mal estat.

Eixamplament de voreres i millora del paviment

L’obra comporta la reconstrucció del paviment del carrer, donant més espai per als vianants, pacificant el trànsit i augmentant l’enjardinament. Les voreres tindran una amplada de quatre metres en la major part del carrer, excepte el punt on es mantenen aparcaments de càrrega i descàrrega. El carrer tindrà un carril de circulació, però serà més estret que l’actual.

També es milloren les cruïlles de Sant Martí amb Camp de Mart i de Sant Martí amb Bonaire, que passaran a tenir una configuració de plataforma elevada, feta amb llambordes i de prioritat per als vianants. Aquestes actuacions permetran millorar l’accessibilitat pel veïnat.

La data d’acabament previst de les obres és el 30 de novembre, però cal tenir en compte que el seu desenvolupament s’adaptarà en la mesura del possible per facilitar l’accés de veïns i comerciants.

Et destaquem...