Serveis Urbans

Et trobes a:Inici/Serveis Urbans/Notícies/Entren en funcionament els canvis de circulació a Lluís Companys i Acadèmia

Entren en funcionament els canvis de circulació a Lluís Companys i Acadèmia

Aquest matí s’han iniciat els treballs per la senyalització horitzontal i vertical, que acabaran demà. La Guàrdia Urbana ha estat regulant la circulació sense incidències. La remodelació del trànsit s’ha fet a proposta dels veïns, que al 2013 van presentar un projecte que contemplava aquesta opció, novament reivindicada aquest mandat. Després de diverses reunions amb els veïns, s’ha procedit als canvis de mobilitat al barri. L’enquesta elaborada per l’Àrea de Mobilitat de la Paeria, amb una mostra de 618 persones, confirma que els veïns es decanten majoritàriament a fer el sentit únic d’aquests dos carrers.

Data publicació: Dimecres 08, agost del 2018


Imatge de la notícia Entren en funcionament els canvis de circulació a Lluís Companys i Acadèmia

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Els vehicles que han circulat aquest dimecres pels carrers Lluís Companys i Acadèmia, ho han fet sense cap incidència. La posada en funcionament dels canvis de circulació en aquesta zona, amb els sentits únics a Lluís Companys i Acadèmia, s’ha fet amb normalitat. A primera hora d’aquesta matí, la brigada municipal ha iniciat els treballs per a la senyalització corresponent, tant horitzontal (fletxes, passos de vianants, etc.) com vertical (amb les senyals de càrrega i descàrrega, etc.) i es preveu que acabin demà.

A partir d’avui aquests dos carrers són de sentit únic: s’accedeix a Acadèmia per l’avinguda de Catalunya, amb sortida al Passeig de Ronda, i l’entrada a Lluís Companys es fa des del Passeig de Ronda, amb sortida a l’avinguda de Catalunya. Les modificacions permeten disposar de dos carrils per sentit a cada carrer, donant més fluïdesa i més seguretat a les cruïllers, ja que es redueix el nombre de moviments als encreuaments. També es preveu una disminució del trànsit de pas, un fet que comportarà un barri amb un trànsit més pacificat i amb menys contaminació acústica.

La Paeria va rebre el 2013 una proposta del barri de l’Escorxador en base a un projecte sobre la millora del comerç i la qualitat ambiental a la zona. En aquest document es plantejava que la circulació als carrers Lluís Companys i Acadèmia fos d’un únic sentit. Al Consell Territorial de barri, celebrat a l’octubre de 2015, es va tornar a exposar. Un representant de comunitats de veïns de Lluís Companys va formular la proposta de fer els dos carrers unidireccionals, que es va recollir per traslladar-la als tècnics municipals i la Guàrdia Urbana, perquè la valoressin i per treballar aquesta millora en què feia incidència el barri.

L’octubre de l’any passat es va celebrar una reunió monogràfica, dins les trobades del Barri a Barri de l’Escorxador, per debatre els temes de mobilitat vinculats a la zona. Al febrer d’enguany, s’informava al Consell Territorial i donava compte dels canvis previstos. A l’abril es va realitzar una enquesta per avaluar l’opinió dels veïns i les veïnes. L’enquesta feta per l’Àrea de Mobilitat de la Paeria confirma que els veïns, amb una mostra de 618 persones, es van decantar majoritàriament els canvis. Davant el treball previ realitzat i aquests resultats, s’ha procedit a la reordenació del trànsit.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha remarcat que la seguretat viària i la fluïdesa de trànsit han estat els motius principals per fer efectius els canvis, uns motius que també havien argumentat els veïns en fer la proposta.

Transport públic. Des d’avui la Línia 11 deixa de circular pel c/ Lluís Companys i passa pel c/ Acadèmia, on fa dues parades. La Línia 4 manté el traçat i les parades actuals.

Campanya difusió. S’ha fet una campanya de difusió als habitatges i comerços del barri, així com en mitjans de comunicació i xarxes socials, per informar dels canvis a la zona.

 

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Et destaquem...