Serveis Urbans

Et trobes a:Inici/Serveis Urbans/Notícies/Els treballs de jardineria marquen la recta final de les obres de remodelació del barri de Noguerola

Els treballs de jardineria marquen la recta final de les obres de remodelació del barri de Noguerola

Nova font ornamental a la Plaça Sanahuja formada per una vintena d’esferes de diversos diàmetres i jocs d’aigua

Data publicació: Dijous 20, desembre del 2018


Imatge de la notícia Els treballs de jardineria marquen la recta final de les obres de remodelació del barri de Noguerola

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquests dies els treballs de jardineria i la plantació d’arbrat en els diversos carrers del barri de Noguerola, uns treballs que marquen la recta final de les obres de remodelació del barri. Així, durant les properes setmanes es plantaran un total de 127 unitats d’arbres o gairebé 900 unitats de plantes i arbustives en els carrers Alcalde Fuster, Maria Sauret, Passatge Santa Isabel, Carrer del Riu, Passatge Miquel Fargas, General Britos, Ramon Castejón i carrer Comerç principalment. A més, es construirà una nova font ornamental a la Plaça Sanahuja, formada per una vintena d’esferes d’arenisca polida de diferents diàmetres que formaran, en el seu conjunt, un original joc d’aigua.

Les obres que s’han dut a terme al barri de Noguerola han permès millorar el clavegueram, el subministrament d’aigua potable i la reurbanització, mobilitat i accessibilitat de diversos carrers, així com l’increment de zones verdes i jardineria i la renovació del mobiliari urbà. L’actuació ha millorat la distribució dels espais i la gestió de la mobilitat prioritzant els vianants, amb voreres de més de tres metres d’ample, renovant els paviments i serveis i ordenant els espais lliures resultants en forma de placetes amb nova jardineria i vegetació. En concret, s’ha actuat en els carrers Alcalde Fuster, Plaça Pare Sanahuja, Maria Sauret, Passatge Santa Isabel, carrer del Riu, Passatge Miquel Fargas, carrer del General Brito i Ramon Castejón.

Aquesta intervenció ha permès, a més, acabar amb els vessaments d’aigües residuals d’ús domèstic que fins ara anaven a parar al riu Noguerola i, de retruc, al riu Segre i renovar totes les clavegueres i canonades d’aigua potable.

L’actuació compta amb un pressupost global al voltant d’un milió i mig d’euros i complementa les actuacions que es van dur a terme entre els anys 2008 i 2010 als carrers Comerç, del Nord, Vila Antònia i Plaça Noguerola.

Et destaquem...