MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Els Premis Horta de Lleida 2023 guardonen Francesc Rosselló Ricart i Josep Valls Miquel

Els Premis Horta de Lleida 2023 guardonen Francesc Rosselló Ricart i Josep Valls Miquel

El jurat reconeix Rosselló per la seva trajectòria i la seva implicació veïnal a l'Horta de Lleida, i Valls per la tradició pagesa i innovació en l'horticultura al capdavant de l'empresa Hortivalls. El jurat ha atorgat la menció a projectes liderats per dones a Neus Betriu Obiols per l´emprenedoria al capdavant de l'empresa familiar.

Data publicació: Dimarts 24, gener del 2023


Imatge de la notícia Els Premis Horta de Lleida 2023 guardonen Francesc Rosselló Ricart i Josep Valls Miquel

El jurat dels Premis Horta de Lleida 2023 ha triat, per unanimitat, les candidatures de Francesc Rossello Ricart i Josep Valls Miquel com a guanyadores dels guardons, en reconeixement a la trajectòria de promoció i desenvolupament de l'Horta, i a la innovació en l'activitat agrària, respectivament. El jurat ha considerat també atorgar la menció a projectes liderats per dones a Neus Betriu Obiols pel projecte familiar que encapçala.

En aquesta setena edició, s'han presentat 6 candidatures. Els Premis Horta tenen com a objectiu guardonar i reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que treballen o han treballat pel desenvolupament de l'Horta de Lleida, des del punt de vista agrari, cultural o qualsevol altre aspecte remarcable. S'hi promouen dues categories, amb una menció a les candidatures de projectes liderats per dones, a consideració del jurat.

Les candidatures premiades

Francesc Rossello Ricart serà distingit amb el Premi en reconeixement de la trajectòria de promoció i desenvolupament de l'Horta de Lleida, com a una de les persones fundadores de la Comissió de l'Horta de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL), activista veïnal durant més de tres dècades, membre fundador de l'associació de productors de l'Horta de Lleida i un referent del territori de Lleida.

Josep Valls Miquel, responsable de l'empresa agrària lleidatana Hortivalls, rebrà el Premi a la innovació en l'activitat agrària de l'Horta per la seva tradició pagesa a l'Horta i la seva transformació cap al cultiu d'hortalisses provinents d'altres indrets del món.

Pel que fa a la menció especial, Neus Betriu Obiols ha estat guardonada per l'emprenedoria en la seva empresa familiar dedicada a la venda al detall, al mercat i la seva adaptació a les eines de comercialització en línia, destacant per la qualitat de la seva producció fruitera.

Jurat i lliurament de premis

El jurat de la setena edició dels Premis Horta ha estat format pel regidor d'Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé Garcés; el president de l'Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos, Marc Vives Bonet; el president de la Comissió de l'Horta de la FAVLL, Francesc Montardit Bertral; el periodista d'Ua1 Lleida Ràdio, Jordi Sebastià Pla; la presidenta del Cercle de Belles Arts, Divina Drudis Sole; i els premiats de l'edició 2022 Joan Pifarré Vidal i Mario Canadell Bertran.

La deliberació del jurat va tenir lloc ahir a la tarda i el lliurament dels premis es farà el pròxim dissabte 21, en el marc dels actes de la festa de Sant Antoni Abat, a la Llotja.

Saber-ne més >>

Et destaquem...