MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Els alumnes del Sant Jordi participen en una prova pilot per anar a l’escola amb autobús urbà

Els alumnes del Sant Jordi participen en una prova pilot per anar a l’escola amb autobús urbà

És una acció conjunta de les regidories d’Educació i Mobilitat, a petició del claustre de professors i l’associació de famílies

Data publicació: Dimarts 07, juny del 2022


Imatge de la notícia Els alumnes del Sant Jordi participen en una prova pilot per anar a l’escola amb autobús urbà

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Les regidories d’Educació i Mobilitat de l’Ajuntament de Lleida duran a terme una prova pilot la setmana vinent, perquè les famílies puguin dur els seus fills i filles fins a l’Escola Sant Jordi amb l’autobús urbà (L-8). Aquesta iniciativa, que neix de la voluntat del centre en ser accessible a tothom, va sorgir a proposta del claustre de professors i de l’associació de famílies, amb la idea de facilitar l’ús d’aquesta línia de transport públic, que té parada just davant de l’escola.

La prova pilot s’iniciarà el pròxim 7 de juny i durarà quatre dies.

Durant aquest temps, l’associació de famílies aportarà el monitoratge que acompanyarà els infants en el viatge d’anada i tornada, de l’escola fins a dins del bus. Prèviament, la Regidoria de Mobilitat ha dut a terme un estudi previ de la línia i de les parades de regularització, reforçant el servei allí on s’ha trobat necessari, i la Regidoria d’Educació s’ha fet càrrec del repartiment de targetes amb viatges, per donar a les famílies que així ho desitgin l’oportunitat de fer el trajecte amb els seus fills i filles, conèixer la iniciativa i comprovar-ne l’eficàcia.

Aquests darrers dies, l’escola, a més de sol·licitar les autoritzacions necessàries, s’ha encarregat de fer una enquesta entre les famílies, per copsar l’interès en la iniciativa i per conèixer les parades més adients segons la ubicació i itinerari.

La resposta a aquest sondeig ha estat la inscripció de 55 infants del centre de totes les edats per fer ús d’aquest servei públic mentre duri la prova pilot. Quan aquesta finalitzi, escola famílies i tècnics faran una valoració de l’experiència i estudiar la seva viabilitat.

Aquesta iniciativa permet treballar diversos objectius. Per una banda, que el preu del transport privat no sigui un impediment per poder accedir a una escola pública, i per una altra, fomentar l’ús del transport públic entre els infants i les seves famílies. Una promoció que es presenta com una opció més sostenible i ecològica, perquè evita l’acumulació de vehicles particulars en horaris d’entrada i sortida de l’escola, i redueix les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Et destaquem...