Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/El programa d’Educació Viària de la Paeria arriba a més de 12.000 escolars

El programa d’Educació Viària de la Paeria arriba a més de 12.000 escolars

Miquel Pueyo destaca l’esforç de la infància de la ciutat per resistir l’experiència del coronavirus i el confinament.

Data publicació: Dijous 18, juny del 2020


Imatge de la notícia El programa d’Educació Viària de la Paeria arriba a més de 12.000 escolars

Imatge: ©Guardia Urbana de Lleida

Les classes i activitats organitzades per l’Equip d’Educació Viària de l’Ajuntament de Lleida, liderat per la Guàrdia Urbana, han arribat enguany a 12.760 nens i nenes de 61 centres escolars.

El pati de la caserna de la Guàrdia Urbana ha acollit aquest migdia l’acte de cloenda del curs 2019-20 en el qual s’han lliurat els diplomes i guardons als guanyadors i finalistes del concurs de dibuix sobre Educació i Seguretat Viària.

Els premis han estat per a:

- Primera categoria: guanyadora, Lina Massoui (1r de Primària de l’Escola Príncep de Viana) i finalista, David Rosell (1r de Primària de l’Escola Sant Jaume-Les Heures).

- Segona categoria: guanyador, Guille Mitjavila (3r de Primària de l’Escola Riu Segre) i finalista, Ares Solís (3r de Primària de l’Escola Frederic Godàs).

- Tercera categoria: guanyadora, Marta Vara (5è de Primària de l’Escola Mirasan) i finalista British Banner Argote (5è de Primària de l’Escola Joan XXIII)

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha presidit l’acte, acompanyat del regidor de Mobilitat i Horta, Joan Ramon Castro, i de l’intendent cap de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz. Les institucions i empreses que col·laboren en aquest programa són Eysa, Cobega, el Servei Català de Trànsit, Biosca, Cafès Batalla, La Flor de Bimbodí, Pie Electricitat i Ferreteria Albert Soler.

Cada infant ha rebut com a premi una bicicleta, enguany, patrocinada per Eysa. Tant l’alcalde com el regidor de Mobilitat els han encoratjat a utilitzar-les seguint totes les indicacions de seguretat que els ha donat la Urbana.

Miquel Pueyo ha dit als infants que en l’acte d’avui no sols representaven el conjunt dels nens i nenes que han participat en el programa sinó també a tota la canalla de Lleida, que ha fet un gran esforç per resistir l’experiència de l’emergència sanitària i el confinament.

Varietat d’accions educatives

El programa d’Educació Viària de la Paeria ha inclòs un ampli ventall de propostes per trametre als escolars coneixements sobre seguretat en la via pública, com a transeünt o com a conductors/es.

Les activitats s’adrecen a alumnat d’educació infantil (des de P-5), primària i secundària (fins a 2n d’ESO).

S’han fet visites a la Caserna de la Policia Local de Lleida, activitats al Parc Infantil de Trànsit de Gardeny, sessions educatives a les escoles i un espectacle –“Canvi de Marxa”- a l’Auditori Municipal Enric Granados, entre altres.

A causa de l’emergència sanitària, algunes propostes no s’han pogut realitzar o es van interrompre; per exemple, en el cas del Parc de Trànsit a Gardeny, abans de la declaració de l’alarma, hi van participar 9 centres i 590 nois i noies.

Et destaquem...