REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/El Parking Day dona inici a la Setmana Europea de la Mobilitat a Lleida

El Parking Day dona inici a la Setmana Europea de la Mobilitat a Lleida

El paer en cap, Miquel Pueyo, convida la ciutadania a gaudir d’aquestes zones d’aparcament que durant dos dies es converteixen en àrees de lleure i esbarjo Més d’una vintena d’entitats, associacions i col·lectius presentaran fins al dimecres les seves propostes El regidor Joan Ramon Castro ha fet un recordatori dels principals actes de la Setmana de la Mobilitat que es prolongaran fins al pròxim dimecres

Data publicació: Divendres 17, setembre del 2021


Imatge de la notícia El Parking Day dona inici a la Setmana Europea de la Mobilitat a Lleida

Imatge: ©Javi Martín

La ciutat de Lleida ha donat avui el tret de sortida a la Setmana Europea de la Mobilitat amb el Parking Day, la primera de les activitats programades per la Paeria i una trentena d’entitats, associacions i col·lectius per a promoure hàbits de mobilitat sostenible, segurs i saludables, mitjançant desplaçaments a peu, en bicicleta, vehicles de mobilitat personal i transport públic.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha reiterat el compromís de l’Ajuntament de Lleida per una mobilitat sostenible durant la visita al Parking Day i ha convidat la ciutadania a gaudir d’aquestes zones d’aparcament que durant dos dies es converteixen en àrees de lleure i esbarjo; en definitiva, de convivència cívica.

Al mateix temps, l’alcalde ha agraït les entitats i establiments la participació en el Parking Day, que durant dos dies ocuparan mig centenar de places d’estacionament per a desenvolupar-hi activitats en forma d’expositors comercials, espais de descans, tallers, música o teatre en directe.

Miquel Pueyo ha al·ludit al debat promogut amb la nova Ordenança Municipal de Mobilitat, es durà al ple de la Paeria del mes d’octubre, per a reiterar el compromís del Govern de la Paeria en avançar cap a hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, mitjançant desplaçaments a peu, bicicleta, vehicles de mobilitat personal i transport públic.

El regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, que també ha qualificat de molt positiu i fructífer el debat per adaptar els nous models de mobilitat de la futura ordenança municipal, ha acompanyat el paer en cap durant la visita al Parking Day, recorregut en què també ha participat la regidora Marta Gispert.

Joan Ramon Castro ha agraït l’adhesió de les entitats, associacions i comerços a la celebració d’aquesta jornada, en especial a la Xarxa Municipal de ludoteques, que ofereix un espai de joc per a tots els infants de 0 a 12 anys i les seves famílies que vulguin gaudir d’una estona de joc dins de la Setmana de la Mobilitat. Totes aquelles famílies que passin a gaudir de l'espai i no siguin sòcies de les ludoteques, poden descarregar-se, a través d'un codi QR, una invitació per poder gaudir d'una tarda de joc en qualsevol de les cinc ludoteques i conèixer d'aquesta manera l'espai i el funcionament d'aquest servei.

El regidor Joan Ramon Castro ha fet un recordatori dels principals actes de la Setmana de la Mobilitat que es prolongaran fins al pròxim dimecres, fent especial incidència en l’Open Street Day, que diumenge se celebra mundialment. L’Ajuntament restringirà parcialment el trànsit de vehicles, de les 8 a les 16 h, a les avingudes de l’Alcalde Rovira Roure i de Prat de la Riba on es desenvoluparan activitats vinculades a la mobilitat sostenible.

Castro també ha anunciat que s’aprofitarà l’Open Street Day per a presentar el Biciregistre i lliurar els primers codis QR, per enganxar a les bicicletes i VMP, amb el qual identificar les dades del vehicle i el seu propietari. Una informació que queda enregistrada en una base de dades de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, a la qual Lleida està adherida, i que permetrà la identificació en cas de robatori i altres incidències.

Et destaquem...