MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/El Butlletí Oficial de la Província publica la versió esmenada de l’Ordenança de Mobilitat

El Butlletí Oficial de la Província publica la versió esmenada de l’Ordenança de Mobilitat

S’ha corregit un error de transcripció en l’article 26, que regula el funcionament dels passos de vianants

Data publicació: Dijous 09, juny del 2022


Imatge de la notícia El Butlletí Oficial de la Província publica la versió esmenada de l’Ordenança de Mobilitat

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat avui una esmena al text definitiu de l’Ordenança de Mobilitat, que va ser publicada en la seva integritat el passat 9 de maig i que va entrar en vigor l’1 de juny.

L’esmena corregeix un error de transcripció pel que fa a l’article 26, que regula el funcionament dels passos de vianants. El redactat correcte, que inclou una esmena presentada pel grup del PSC i aprovada al ple, és el següent:

“2. El seu recorregut ha de perllongar l’itinerari natural per a vianants, minimitzar el recorregut per a vianants i evitar, per tant, reculades excessives respecte a la línia de les voreres. La prevenció del risc d’atropellament ha de confiar-se més a la reducció de la velocitat i a la introducció de dispositius per a calmar el trànsit, com ara la reducció de l’ample de la calçada, la sobreelevació dels passos per a vianants, la protecció de les zones d’espera i la creació d’illetes als carrers de doble sentit de circulació. A més en aquells passos de vianants que no disposin de sistemes de protecció o regulació, l’Ajuntament adoptarà les mesures necessàries per assegurar la visibilitat, com la prohibició de l’estacionament de vehicles en una franja mínima de 5 metres prèvia al pas de vianants en el sentit de la marxa o bé utilitzant aquest espai per instal·lar-hi aparcaments de motos, bicicletes, VMP’s o altres elements que en cap cas podran reduir la visibilitat dels vianants”.

Et destaquem...