REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Caminada pels camins de l’Horta de Lleida per a celebrar el Dia Internacional de les Dones Rurals

Caminada pels camins de l’Horta de Lleida per a celebrar el Dia Internacional de les Dones Rurals

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, fa una defensa de l’Horta, un dels tres símbols de Lleida, juntament amb el riu i la Seu Vella. La tinent d’alcalde Montse Pifarré demana revalorar les feines de pagesa, de ramadera i de dona que treballa la terra i les explotacions agràries, perquè tenen un paper estratègic en el desenvolupament del món rural.

Data publicació: Dilluns 18, octubre del 2021


Imatge de la notícia Caminada pels camins de l’Horta de Lleida per a celebrar el Dia Internacional de les Dones Rurals

Imatge: ©joperez

Unes 200 persones, majoritàriament dones, han participat aquesta tarda en la Caminada pels camins de l’Horta, una de les activitats programades per l’associació Dones de l’Horta de Lleida amb motiu del Dia Internacional de les Dones Rurals.

L’acte, que ha comptat amb la participació de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i la tinent d’alcalde Montse Pifarré, s’ha celebrat al Parc Ambiental de Serra Llarga, on s’ha donat el punt de sortida a un itinerari de 4 km.

Abans d’iniciar-se la marxa, la presidenta de les Dones de l’Horta, Dolors Comes, ha reivindicat el paper de la dona pagesa, sotmesa durant tant temps sota un patriarcat, i la presidenta de l’associació de Productores de l’Horta de Lleida, Anna Aragonès, ha llegit el manifest de la diada.

Per la seva part, Montse Pifarré ha fet una crida a donar visibilitat a la contribució que fan les dones a la millora econòmica, empresarial, social i cultural de les àrees rurals, que durant tant temps ha estat amagada. Al mateix temps, la tinent d’alcalde ha assenyalat que les dones tenen un paper estratègic. “Si no hi ha dones a les zones rurals, no hi ha futur al món rural, que es va despoblant, envellint i perdent la riquesa humana, ambienta i també ecològica”, ha dit.

Pifarré ha demanat posar en valor les feines de pagesa, ramadera i dona que treballa la terra i les explotacions agràries, ja que, “malgrat que estem avançant, encara hem d’anar més enllà en el camí a aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes”.

La consellera Violant Cervera ha aprofitat la seva intervenció per emfatitzar sobre l’Horta de Lleida i el paper que ha desenvolupat al llarg del temps, així com els vincles familiars i socials que tots els lleidatans tenen. “És un dels tres símbols de la ciutat, juntament amb el riu i la Seu Vella. Lleida no s’entendria sense l’Horta”, ha dit, per afegir tot seguit que “vivim en un lloc únic”.

Cervera ha animat els presents a seguir reivindicant el paper de l’Horta. “Com a ciutat, hem de saber adaptar els seus usos, però hem de continuar defensant un espai, en què volem seguir vivint fins al darrer moment. I nosaltres, com Administració ho hem de fer possible”, ha clos.

A l’acte, també han assistit el regidor de l’Horta de l’Ajuntament de Lleida, David Melé; el director territorial de Serveis Socials, Joan Segura, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Lleida, Toni Baró.

Et destaquem...