MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Aromes de Can Rosselló inicia els actes de la 5a edició de la Floració de la Lavanda

Aromes de Can Rosselló inicia els actes de la 5a edició de la Floració de la Lavanda

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet agraeix als Rosselló aquest projecte transformador per a la ciutat i a la resta de famílies de l’Horta que amb la seva perseverança deixen un llegat de futur a les noves generacions.

Data publicació: Dimarts 07, juny del 2022


Imatge de la notícia Aromes de Can Rosselló inicia els actes de la 5a edició de la Floració de la Lavanda

Imatge: ©joperez

Mònica Rosselló, responsable del projecte Aromes de Can Rosselló, ha estat l’encarregada de presentar i conduir la 5a edició de la floració del camp d’espígol a la Partida Sot de Fontanet en un acte que ha tingut lloc aquest vespre i al qual han assistit els tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà i els regidors David Melé, Jaume Sellés, Maria Burrel i Xavier Palau.

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet, que ha fet un agraïment públic a la família Rosselló per haver portat endavant un projecte transformador per la ciutat com el que avui es reeditava, també ha tingut paraules per la resta de famílies que en el seu moment van fer cas omís als corrents que arribaven d’Europa i van decidir quedar-se a viure en l’Horta, “perquè amb la seva perseverança deixen un llegat de futur a les noves generacions”.

Jordina Freixanet ha fet aquesta reflexió davant la perspectiva que “la globalització està en recessió i és temps de girar-se cap al fet més local”. Per tot això, ha apuntat que el fet d’haver convertit l’Horta en patrimoni de la ciutat fa que Lleida estigui molt més preparada pel futur. “Som capaços de produir els nostres aliments i tenim la sort de tenir l’Horta al costat de la ciutat, que treballa per ser alhora energèticament sostenible. Estem fent passos per transformar-la i no dependre dels grans oligopolis mundials”, ha dit, abans d’acabar reiterant l’agraïment a les famílies de l’Horta que ho han fet possible amb la seva perseverança. “Us heu de sentir orgullosos del llegat que vàreu rebre dels vostres pares i del que deixareu als vostres fills i nets”, ha clos.

Un cop finalitzat els parlaments, la Companyia la Màxima de l’FP Ilersis ha realitzat una acció poètica performativa, sota la direcció de Jaume Belló.

Des d’avui i fins al 26 de juny, Aromes de Can Rosselló ha programat una sèrie d’activitats en les quals es podrà gaudir de tallers, esdeveniments solidaris, espectacles, contacontes i una nit gastronòmica especial, amb quatre xefs lleidatans de gran vàlua: Mateu Blanch, Xixo Castaño, David Molina i Ivan Pascual, a més de la col·laboració de Toni Lara, reconegut com a millor sommelier de Catalunya.

Et destaquem...