REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Aprovada la convocatòria de la sisena edició dels Premis Horta

Aprovada la convocatòria de la sisena edició dels Premis Horta

La Junta de Govern Local ha donat avui via lliure a les bases d’aquest reconeixement a la trajectòria i a la innovació agrària de persones o entitats vinculades a l’Horta de Lleida. També s’ha aprovat la ratificació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, Creu Roja i la Fundació “La Caixa”, per al desplegament del programa per a la gent gran “Sempre acompanyats”.

Data publicació: Dimecres 27, octubre del 2021


Imatge de la notícia Aprovada la convocatòria de la sisena edició dels Premis Horta

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui la convocatòria de la sisena edició dels Premis Horta, el reconeixement que impulsa la regidoria d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta per a reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que s’han distingit per la seva tasca pel desenvolupament i la promoció de l’Horta de Lleida, tant des del punt de vista agrari, com cultural o qualsevol altre aspecte remarcable.

Com en anteriors edicions, s’estableixen dues modalitats: el reconeixement de la trajectòria de promoció i desenvolupament de l’Horta de Lleida i el premi a la innovació en l’activitat agrària a l’Horta de Lleida. A consideració del jurat, es farà una menció especial a les candidatures de projectes liderats per dones.

El termini per a la presentació de candidatures va del 22 de novembre a l’11 de gener i els guardons seran lliurats en el marc de la festa de Sant Antoni Abat. El jurat està presidit per l’alcalde, o la persona en qui delegui, i format per vuit persones més, que són:

- Una persona de rellevància dels mitjans de comunicació locals o nacionals.

- El director de l’Escola Tècnica Superior d’Agrònoms de la Universitat de Lleida, Jordi Graell.

- Una persona de rellevància del món cultural i acadèmic de Lleida.

- El president de l’Associació Recreativa els Pagesos, Marc Vives.

- El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta de l’Ajuntament de Lleida, David Melé.

- El president de la Comissió de l’Horta de la FAVLL, Ferran Montardit.

- Les persones premiades en la convocatòria anterior per a les dues categories, que són Dolors Comes Saureu, com a guanyadora del Premi al reconeixement de la trajectòria de promoció i desenvolupament de l’Horta de Lleida, i Jordi Garreta Roig, com a guanyador del Premi a la innovació en l’activitat agrària a l’Horta de Lleida.

El premi per a cadascuna de les modalitats, així com la menció especial, serà una peça o component artístic relacionat amb el territori de l’horta i creat per un o una artista local.

Conveni per al projecte Sempre Acompanyats

D’altra banda, la Junta de Govern també ha ratificat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, la Creu Roja i la Fundació bancària “La Caixa”, per al desplegament del programa “Sempre acompanyats”, que té com a objectiu donar suport a les persones grans en situació de solitud, facilitar la construcció d’una comunitat compromesa amb les seves necessitats i sensibilitzar la ciutadania amb aquesta problemàtica. El programa, que fomenta les relacions socials i el reforç de les fortaleses personals de les persones grans, es va iniciar l’any 2019 a Balàfia i enguany s’amplia a l’Escorxador.

Categories: premis horta, horta

Et destaquem...