Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Agenda 21 Escolar/Microxarxa - Compostatge a l'escola

Microxarxa - Compostatge a l'escola

MX_Compostatge

La campanya Compostatge a l’Escola és una proposta educativa que permet experimentar amb la pràctica del compostatge per enfortir la comprensió del cicle dels nutrients i treballar sobre la prevenció dels residus.

5 objectius claus:

1. Facilitar el coneixement i la comprensió del procés de descomposició de la matèria orgànica.
2. Reflexionar sobre la qualitat i la quantitat de residus orgànics generats al centre i la seva potencialitat com a recurs.
3. Promoure la participació per prevenir, reduir i gestionar amb responsabilitat la generació de residus.
4. Afavorir els intercanvis d’experiències entre els centres educatius interessats en aquesta temàtica.
5. Vincular el treball amb el compostador amb altres branques temàtiques com l’hort, l’enjardinament, l’alimentació o la biodiversitat.

Descarrega' aquí la infografia

EnspreparemCompostatgeescola.png

 

 

 

Consulta el CALENDARI

Els centres d'aquesta microxarxa participen a la campanya municipal "Com fer compostatge domèstic a Lleida. Pas a Pas". Per a més informació i visualització dels vídeos formatius i guia Compostatge, Pas a Pas visita la web AQUÍ.

 

Els centres que formen part de la microxarxa tenen accés a:

MATERIAL:

  • La cessió d'un compostador (600 litres) i airejador al centre. El material es porta al centre.

FORMACIÓ i ASSESSORAMENT:

  • Visita tècnica al centre (màx. 1 hora). Cal sol·licitar-la per correu a: agenda21escolar@paeria.es.
  • Formacions d'iniciació i aprofundiment al compostatge oferides a la ciutadania. Disponibles a la web de la campanya, AQUÍ.
  • Tindreu accés a les 2 sessions de formació sobre la proposta pedagògica:
    • 21-GEN de 17:45 a 19:00 h: 1a sessió "Propostes de treball durant el procés de compostatge" + intercanvi d'experiències
    • 29-ABR de 17:45 a 19:00 h: 2a sessió "Quan el compost ja està llest" + intercanvi d'experiències
  • Assessorament virtual al llard de tot el desplegament de la proposta. Cal enviar per correu a: agenda21escolar@paeria.es la vostra consulta. Sempre que sigui possible, inseriu una fotografia per il·lustrar la vostra problemàtica.

PROPOSTA EDUCATIVA:
Us presentem el guió sobre el qual podeu treballar sessions específiques a l'aula. Descarrega't el guió i el ppt de la 1a trobada
La proposta té 4 grans apartats. El 1r i 2n apartat els podeu començar ja a plantejar-hi.
L'ideal seria tenir abans de vacances un pla d'acció amb informació sobre on col·loqueu el compostador, que material orgànic i sec fareu servir, com us organitzeu al centre per portar aquest material i qui participa en el manteniment d'aquest compostador amb quines tasques. Us demanaré aquest pla d'Acció abans de Nadal per compartir experiències a la sessió de gener.
La sessió de formació sobre iniciació al compostatge i la visita tècnica al centre pretén donar-vos els coneixements i assessorament necessari per encaminar aquests dos apartats de la proposta.
El 3r apartat es preveu començar al gener després de la sessió formativa del 21-GEN. La formació prevista aquest dia us donarà les clau per implementar les 4 sessions previstes a l'aula que es podria dur a terme als mesos de febrer, març i abril. A finals d'abril (29-ABR) es realitzarà la 2a sessió de formació corresponent al 4r apartat de la proposta.

Sessió formativa 21-Gen "Propostes de treball durant el procés de compostatge" a càrrec de la Maria Oliver. Descarrega't aquí:

 

DIFUSIÓ

Recordeu que ens podeu seguir a les xarxes amb l'etiqueta #A21ELleida #Compostatgelleida i a @Lleidaenverd.

 

Compostatge a l'Escola Alba

ESCAlbaFoto1.jpg

Et destaquem...