Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Agenda 21 Escolar/Emergència climàtica i escola

Emergència climàtica i escola

El passat més de setembre l’Ajuntament de Lleida va acordar declarar la situació d’emergència climàtica. La Paeria dona així resposta als advertiments de la comunitat científica. Ens urgeix actuar de forma immediata i contundent per evitar un escalfament global irreversible al nostre futur proper. Amb aquest acord la Paeria agafa el compromís d’emprendre accions coordinades i efectives per aportar solucions a aquest gran repte social i ecològic. Molts centres educatius també estan treballant fa un temps sobre aquest tema i han proposat coordinar les accions.

Es per això que l’ Equip ICE STEAM: El motor del canvi a la Comissió d’Emergència Climàtica i l’Agenda 21 Escolar de Lleida us convidem a fer la declaració d’emergència climàtica al vostre centre educatiu. No podem deixar passar l’oportunitat per organitzar-nos per contribuir a aquest gran repte des dels centres educatius, els quals són gran motors de canvi i sensibilització ambiental.

Els centres de la Comissió d’Emergència Climàtica de l’Equip ICE STEAM tenen realitzaran la seva Declaració d’Emergència Climàtica en el marc de la Conferència de l’ONU sobre el Canvi Climàtic (COP25) 2019. Ells seran el motor de canvi al qual us podeu afegir quan estigueu preparats per afrontar aquest repte.

Us animem a sumar-vos-hi per ajuntar esforços,  i aprovar una Declaració d’Emergència Climàtica al vostre centre. Per a més informació.

Considerem que potser del vostre interés el document de Posicionament d’ESenRED després de la COP25, AQUÍ.

A més, la Cimera del Clima no acaba aquí, es reforçarà la informació sobre el padlet que es va fer per la COP25 de Madrid, on ja vam participar molt centres: https://padlet.com/esenred21/cop25.

Anima’t i participa-hi!

Aquí trobareu la informacío sobre els centers adherits a la convocatòria:

Centre Educatiu Declaració d'Emergència ClimàticaCompromisos i material educatiu
Institut Josep Lladonosa Pendent

Canvis reals per reduir el consum de recursos per a disminuir les emissions de diòxid de carboni (CO2): el primer pas serà ELIMIAR ENVOLTORIS DE PLÀSTIC AL CENTRE.

La campanya de comunicació sobre emergència climàtica a l'institut:

Institut Torre Vicens Pendent

Actualment s'està desenvolupant el projecte STEAMbient, en el qual s'han dut a terme diferents accions com a la gimcana del objectius de desenvolupament sostenible adreçada a tot l'alumnat del centre.

 

Comunicació conjunta de:

Et destaquem...