MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Horta/Rutes a peu i amb bicicleta per l'horta de Lleida/Rutes a peu i amb bicicleta per l'Horta de Lleida

Rutes a peu i amb bicicleta per l'Horta de Lleida

L'extensa zona agrària que envolta la ciutat, regada per una complexa xarxa de canals i sèquies, és un espai de gran valor natural, històric i paisatgístic, estretament vinculat amb la ciutat i els seus habitants.

Aquesta terra de contrastos- regadiu i secà, conreus llenyosos i herbacis, minifundis i latifundis-,  és un important connector biològic, el qual acull gran varietat de flora i fauna. Els diferents turons que trenquen el relleu de la plana ens recorden la zona semiàrida on ens trobem.Territori de pagesos i ramaders, l'Horta esdevé el “Pulmó verd” de Lleida, ple d’història i de cultura.

L’Ajuntament de Lleida en aquest web us proposa rutes a peu i en bicicleta a través de les diferents partides, per conèixer i gaudir  de l’espai natural i de la seva història, de manera agradable i senzilla, tot combinant l’exercici físic amb la descoberta.

Per cada ruta trobareu una descripció del recorregut amb un mapa, el track per al descarregar-vos al GPS, i els punts històrics i naturals i culturals d’interès més rellevants, així com imatges dels espais per on discorre.

 

 

RUTES PROPOSADES

  1. Parc de la Mitjana
  2. El camí del riu
  3. Lleida - Timoneda Alfés
  4. Raïmat
  5. Lleida - Horta de Grenyana
  6. Torre Ribera - Tossal de Moradilla - Castell dels Alamús - Casa del Canal
  7. Ruta a les partides del sud
  8. Museu de l'aigua - Copa d'Or

*  El recorrut de les rutes és indicatiu. L'accès a elles és responsabilitat pròpia. Respecteu l'entorn, evitant malmetre'l  o embrutar-lo.

* Per accedir a les banquetes dels cursos d'aigua cal demanar permís previ. Pel canal d'Urgell informar a la Comunitat de Regants  a través del  tel 973 600 193

Et destaquem...