Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Fèlix Larrosa: “El desenvolupament de l’Horta passa per posar en valor les activitats tradicionals i per innovar i modernitzar el sector agrari”

Fèlix Larrosa: “El desenvolupament de l’Horta passa per posar en valor les activitats tradicionals i per innovar i modernitzar el sector agrari”

En el discurs inaugural de la Fira de Sant Miquel, el paer en cap de Lleida reivindica preus justos per “retornar al camp la dignitat que es mereix”. L’alcalde de Lleida destaca la importància del nou Pla d’Usos de l’Horta, que prioritza les activitats agrícoles i ramaderes en aquest territori, potencia les construccions i instal·lacions que donen valor afegit a les activitats primàries i afavoreix la implantació d’altres activitats que permetran generar rendes complementàries.

Data publicació: Divendres 28, setembre del 2018


Imatge de la notícia Fèlix Larrosa: “El desenvolupament de l’Horta passa per posar en valor les activitats tradicionals i per innovar i modernitzar el sector agrari”

Imatge: (c) Hermínia Sirvent

 

L’Horta de Lleida ha centrat bona part del discurs del paer en cap Fèlix Larrosa avui en la inauguració de la Fira de Sant Miquel. L’alcalde ha remarcat els valors d’aquest territori en l’àmbit de la cohesió social, de l’economia i de la sostenibilitat, i ha incidit en les polítiques que duu a terme l’Ajuntament de Lleida per assolir el seu progrés.

“El desenvolupament de l'Horta passa per posar en valor les activitats tradicionals i promoure la innovació i modernització en el sector agrari. Amb aquest objectiu hem d’impulsar la creació de plataformes de dinamització i actuacions específiques per a la promoció de l’activitat agrària innovadora”, ha dit el paer en cap.

L’alcalde Larrosa ha destacat la importància estratègica del nou Pla d’Usos de l’Horta que l’Ajuntament de Lleida ha impulsat per tal de consolidar aquest territori. El Pla vol fer progressar l’Horta prioritzant les activitats agrícoles i ramaderes, millorant les infraestructures i serveis de la zona i potenciant les construccions i instal·lacions que donen valor afegit a les activitats primàries També es preveu afavorir la implantació d’altres activitats econòmiques relacionades amb l’Horta que permetin generar rendes complementàries als productors, com ara el turisme rural i granges escola, així com generar espais ambientals d’interès públic, com els aiguamolls de Rufea.

Territori agrari intel·ligent

Per al paer en cap de Lleida, s’ha d’interioritzar el concepte de l’AgroSmart o territori agrari intel·ligent, l’agricultura 4.0 i l’impuls de StartUp Agràries, amb un lideratge rellevant per part de les empreses presents en el Parc Científic, apostant per l’I+D i la seva transferència al món agrari.

“Hem d’avançar en termes de transició energètica, i per tant, és cabdal el pla de modernització del reg de l’Horta de Lleida. Agraeixo en aquest punt a la Generalitat la seva col·laboració en el projecte, liderat per la Comunitat General de Regants de l’Horta de Lleida, que farà d’aquest un territori més competitiu”, ha dit Fèlix Larrosa.

Preus justos per al sector

Fèlix Larrosa ha assenyalat que totes les administracions han de defensar els interessos del món agrari català: “Estimar-se el país també vol dir protegir a aquell que fa els seus aliments”. En aquest sentit, ha reivindicat uns preus justos per al sector com a via per aconseguir retornar al camp la dignitat que es mereix així com la renovació generacional.

El paer en cap ha indicat que veu amb optimisme la sortida de la crisi econòmica i financera -“el crèdit torna a fluir i moltes empreses han pogut recuperar múscul”- encara que és conscient de la problemàtica que representa l’atur. “Com a alcalde socialdemòcrata el meu deure és intentar que aquesta recuperació no deixi enrere ningú, que sigui el més equitativa possible i que, en paral·lel al creixement dels beneficis creixem també en cohesió social a Lleida i a les nostres comarques”, ha manifestat.

També ha mostrat el seu optimisme amb l’actual moment de diàleg que viu la crisi política entre Catalunya i la resta d’Espanya i s’ha compromès amb la seva tasca com a alcalde de Lleida a contribuir a resoldre una altra crisi, la de la confiança dels ciutadans amb les institucions.

Una Fira a potenciar i a preservar

El paer en cap ha dit que la Fira de Sant Miquel és un bé a preservar i a potenciar: “És part de la vida ciutadana” i els lleidatans s’han fet seva sempre aquesta mostra de referència que fa gran la ciutat i la posiciona com a capital.

La inauguració de la 64 edició de la Fira de Sant Miquel i la 33 edició del Saló Eurofruit ha estat presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, acompanyada pel paer en cap Fèlix Larrosa, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, el president de la Comissió delegada de Fira de Lleida, Joan Simó, el director de Fira de Lleida, Oriol Oró i una àmplia representació de regidors i regidores de la Corporació Municipal.

La Fira es pot visitar fins al pròxim diumenge al recinte dels Camps Elisis.

 

Imatge: (c) Hermínia Sirvent

Et destaquem...