Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/100% d'ocupació a les caixes niu al parc de la Mitjana

100% d'ocupació a les caixes niu al parc de la Mitjana

Aquest matí s'ha fet un taller de seguiment per revisar la quinzena de caixes niu, que famílies de Lleida van apadrinar al participar en el projecte Lleida +Biodiversitat

Data publicació: Dissabte 06, maig del 2017


Imatge de la notícia 100% d'ocupació a les caixes niu al parc de la Mitjana

La quinzena de famílies que van participar el passat mes de març en el programa “Apadrina una caixa niu”, construint-les i col·locant-les ells mateixos, bàsicament al parc de la Mitjana, han tornat a participar aquest matí en un altre taller, per fer el seguiment de l’experiència de fa un mes i mig.

La sessió d’avui, guiada per l’ornitòleg Joan Bernal, ha servit per veure quina ha estat l’ocupació de les caixes niu de la Mitjana i per ensenyar a les famílies a fer el seguiment de les seves caixes, de manera que a finals de temporada puguin reportar la informació sobre espècies que les han utilitzat i l’èxit reproductiu que han tingut.

Al llarg del matí, s’han revisat en total 19 caixes niu, de les quals, la totalitat, el 100%, estaven ocupades, bàsicament, amb pardal xarrec, però també amb pardal comú, mallerenga blava i mallerenga carbonera. Durant la sessió, s’han trobat caixes on encara s’estava efectuant la posta, caixes on es covaven ous, pollets acabats de néixer, pollets grans i nius amb posta ja acabada. S’ha aprofitat per anellar els pollets de més de 6 dies que s’han trobat, la qual cosa permetrà fer un seguiment de la seva evolució.

La proposta d’apadrinament de caixes niu forma part del projecte Lleida + Biodiversitat, endegat aquesta primavera per la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, destinat a donar a conèixer i afavorir la biodiversitat urbana de la ciutat de Lleida, així com a fomentar la implicació de la ciutadania en la seva millora, començant per augmentar la presència de refugis de fauna al municipi.

Si voleu més informació sobre el projecte, o esteu interessats a participar-hi, podeu consultar el web: http://sostenibilitat.paeria.cat/formacio-educacio-i-sensibilitzacio-ambiental/projecte-biodiversitat

Et destaquem...