Habitatge i Transició Ecològica

Posem en marxa l'hort escolar i engeguem el compostador

Noticia de l'Escola La Creu del Batlle

Data publicació: Dilluns 13, desembre del 2021


Imatge de la notícia Posem en marxa l'hort escolar i  engeguem el compostador

Alumnes de l'Escola Creu de Batlle

Els i les alumnes de l’Escola La Creu del Batlle (Zer Horta de Lleida) hem posat en marxa l’hort escolar ecològic i el compostador. Primer hem preparat el sòl per aportar els nutrients necessaris a les hortalisses, hem vist la diferència entre plantar i sembrar i hem observat el cicle i el creixement de les hortalisses què hem plantat (enciams, escaroles, cebes, alls, faves…) i fins i tot ja n’hem pogut collir i  fer una amanida per dinar!

Hem après de la importància del sector de la pagesia que ens ofereix productes del camp saludables i ens ajuda a duu una dieta sana i equilibrada. També ens n’hem adonat que la vida al camp suposa un esforç diari i una dedicació constant on finalment s’obté una recompensa.

Estem aprofitant totes les situacions d’aprenentatge que ens ofereix l’hort. Observem marietes, cucs, fulles, tiges, ... amb la lupa binocular i estudiem el model d’ésser viu.

A més a més, també hem posat en funcionament el compostador que ens van facilitar des de l’Agenda 21. Vam fer un treball previ de la seva posada en marxa i del què necessitaríem. Per començar vam fer una sortida pel voltant de l’escola per recollir branquillons i fulles seques. També hem fet fulls informatius explicant-ho a les famílies per demanar la seva col·laboració participant en el procés d’engegar el compostador amb el recull de matèria orgànica humida. Per acabar, hem explicat als petits i petites de l’escola quina és la funció del compostador, com es cuida i també els hi hem demanat de la seva ajuda per omplir-lo.

Ara ja el tenim en marxa i dos cops per setmana l’airejem i n’observem el procés. Quan ja tindrem el compost fet, el posarem al sól del nostre hort i d’aquesta manera tornarem a tancar el cicle.

Et destaquem...