Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Agenda 21 Escolar/Esmorzar Sostenible - Escola Residu Zero

Esmorzar Sostenible - Escola Residu Zero

 

Benvolguts/des a la campanya Esmorzar Sostenible - Escola Residu Zero!

Un nombre important de centres des d’EBMs a instituts ens heu comunicat la necessitat de tornar a fer campanyes pels Esmorzars Sostenibles, per tant, recuperem aquesta proposta educativa per reflexionar conjuntament sobre la generació i gestió dels residus a la comunitat educativa.

Proposem que realitzar una “fotografia inicial” de quins són els envasos que utilitzem actualment al centre per portar l’esmorzar, i generar accions en favor dels envasos reutilitzables. Posteriorment, farem una “segona fotografia” i podrem avaluar quin ha estat el nostre canvi d’hàbits i quina repercussió té en la producció de residus al nostre centre.

La proposta es pot arribar a realitzar a tota l’escola, a tot l’institut o a tot el centre. Però també es pot plantejar en una etapa, en un cicle, en un curs, inclús en un grup-classe, en funció de les possibilitats que tingueu de realitzar el treball associat i necessari entre la primera i la segona diagnosi.

Aquesta activitat s’emmarca dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2019 (del 16 al 24 de novembre) i s’articula dins de l’eix temàtic de sensibilització ambiental del programa de l’Agenda 21 Escolar de Lleida.

OBJECTIUS DE LA PROPOSTA:

  • Fomentar la reducció dels embolcalls dels esmorzars i dels envasos d’un sol ús en general.
  • Afavorir la conscienciació, l’aprenentatge i la implicació de la comunitat educativa a favor de la reducció dels residus.

DOCUMENTS:

CENTRES INSCRITS:

- EBM Centre Històric                            - Escola Pinyana

- Escola Príncep de Viana                     - Escola Joan XXIII

- Institut Escola Magraners

- Escola Ciutat Jardí

Termini d'inscripció fins al dijous 19 de desembre de 2019.

 


Et destaquem...