Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Agenda 21 Escolar/Butlletí/Notícies - curs 2017/2018/Acte de Cloenda de Secundària al Parc de la Mitjana

Acte de Cloenda de Secundària al Parc de la Mitjana

El dimecres 16 de maig es va celebrar l'Acte de Cloenda de Secundària de l'Agenda 21 Escolar de Lleida en horari de 9.00 a 14.30 al Parc de la Mitjana. A la jornada van participar 9 centres educatius de secundària i un centres d'educació especial.

D'una banda, aquest esdeveniment té com a objectiu l'intercanvi d'experiències entre els estudiants; per això, durant la Fira de projectes els alumnes tenen l'oportunitat per torns d'explicar a altres estudiants els seus projectes i conèixer els projectes que s'han fet en altres centres.

D'altra banda, els estudiants van participar en un taller d'aprenentatge per a construir menjadores d'aus amb materials reciclats amb la col·laboració de TRENCA i en la neteja d'un espai dins del parc de la Mitjana i la separació dels residus que s'hagin trobat per conscienciar-los de la importància no embrutar els espais públics urbans i naturals.

Destaquem que, enguany, hem tingut l'oportunitat de fusionar el nostre Acte de Cloenda amb les activitats del Let's Clean Up Europe! Iniciativa que té l'objectiu d'augmentar la conscienciació i mobilització ciutadana, reduir la generació de residus i promoure mesures de conservació de la natura.

En el marc de la campanya del Let's Clean Up Europe i la Setmana de la Natura s'ha generat L'ULTRA CLEAN MARATHON. Entre el 13 i el 19 de maig, dos reconeguts corredors, Albert Bosch i Nicole Ribera Townsend, van afrontar el repte de recórrer Catalunya amb 7 maratons en 7 dies, amb la intenció de retirar residus, i transmetre els valors naturals de l'entorn. Concretament, el dia 16 de maig els corredors van sortir d'Alfés i van passar per diferents indrets singulars del territori com els aiguamolls de Rufea fins a arribar al Parc de la Mitjana a Lleida. Precisament a La Mitjana va ser on els estudiants de secundària els van donaran la benvinguda dins de l'Acte de Cloenda.

L'acte va concloure amb l'alliberament d'una cigonya amb la col·laboració del Centre de Fauna de Vallcalent.

Alliberament.jpg

 

Ja us podeu descarregar les fotografies en el moment del lliurament dels diplomes i de la fira de projectes, només clique sobre les fotografies.

Et destaquem...