Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Una vintena de persones descobreixen la Mitjana de Nit

Una vintena de persones descobreixen la Mitjana de Nit

L'ecodescoberta nocturna permet conèixer la transformació del parc quan es fa fosc. El programa d'ecoactivitats es reprendrà el proper 23 de setembre amb la Nit dels Ratpenats a la Mitjana.

Data publicació: Dilluns 03, juliol del 2017


Imatge de la notícia Una vintena de persones descobreixen la Mitjana de Nit

Una vintena de persones han assistit aquest dissabte a l'ecodescoberta nocturna ‘A la Mitjana també es fa fosc', organitzada per la Regidoria de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, dins del programa de propostes de natura i medi ambient 2017 de l'Ajuntament de Lleida. En aquesta visita, adreçada a tots els públics, els participants han pogut apreciar el canvi que té lloc al parc quan el dia deixa pas a la nit. Quan comença a fosquejar és l'hora ideal per a observar la fauna de la Mitjana, que de dia es mostra molt més fugissera. Així, a mesura que s'ha anat fent de nit, els participants han pogut veure merles, pardals, martinets de nit, bernats pescaires i un milà reial.
També, sobre la passarel·la del riu, s'ha pogut observar com les últimes orenetes deixen pas als ratpenats quan es fa fosc. Ambdós animals controlen la població d'insectes voladors, uns de dia i els altres a la nit.
En la passejada pel bosc, també s'han trobat rastres d'alguns animals que hi viuen: un cau de teixó, un niu de picot, els forats que les vespes deixen a terra o els camins i marques que fan els porcs senglars.
I quan finalment s'ha fet de nit s'han pogut veure conills, a més de molts ratpenats sobrevolant el riu, els quals s'han pogut sentir gràcies a un detector d'ultrasons. I tot això gaudint d'una molt agradable temperatura.
Aquesta ecodescoberta s'emmarca dintre del programa "Ecoactivitats”, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient de l'Ajuntament de Lleida per a tots els públics. La propera activitat programada és la ‘batnight', el dissabte 23 de setembre.

Podeu trobar més informació a http://sostenibilitat.paeria.cat, en el programa Ecoactivitats.

Et destaquem...