Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Tres nous professionals s'incorporen al Viver d'Agricultors de Rufea

Tres nous professionals s'incorporen al Viver d'Agricultors de Rufea

El viver està orientat a persones que no són del sector agrari i volen iniciar-se en el món de l'agricultura, o agricultors professionals que volen diversificar la seva producció o iniciar nous tipus de cultius i/o canals de comercialització

Data publicació: Diumenge 09, juliol del 2017


Imatge de la notícia Tres nous professionals s'incorporen al Viver d'Agricultors de Rufea

Tres nous professionals s’han incorporat recentment al Viver d’Agricultors de Rufea, una iniciativa pionera a Catalunya que té la voluntat de crear ocupació donant suport a nous projectes agraris i dinamitzant l’Horta de Lleida. Es tracta de dos joves que inicien projectes d’autoocupació basats en la producció d’hortalisses ecològiques i, un altre, que amplia l’explotació familiar amb una producció d’hortalisses ecològiques. Amb aquestes tres noves incorporacions ja són quatre els emprenedors que tiren endavant els seus negocis gràcies al Viver d’Emprenedors de Rufea.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta de Lleida, Fèlix Larrosa, ha destacat que el Viver d’Agricultors de Rufea, que es va posar en marxa l’any 2013, està orientat a persones que no són del sector agrari i volen iniciar-se en el món de l’agricultura, o agricultors professionals que volen diversificar la seva producció o iniciar nous tipus de cultius i/o canals de comercialització. La iniciativa s’inspira amb els vivers d’empreses ja existents i s’orienta a totes aquelles persones que tenen una idea de negoci basat en l’agricultura i que, sense disposar de terra, volen iniciar-lo minimitzant la inversió inicial. “Amb aquesta iniciativa impulsem l’activitat agrícola i la recuperació ambiental de l’Horta de Lleida, alhora que promovem l’emprenedoria i potencial l’agricultura de proximitat i la seva comercialització”, ha remarcat Larrosa. A través del viver els emprenedors poden accedir a l’ús d’una parcel·la agrícola durant 5 anys, que inclou la xarxa principal de reg. El Viver se situa a la Partida de Rufea, on l’Ajuntament és propietària d’una parcel·la de 74 hectàrees.

Els nous emprenedors reben també assessorament sobre la gestió empresarial i producció agrària ecològica. A més a més, podran utilitzar un magatzem de l’antiga granja militar. El contracte d’arrendament de les parcel·les té una durada de 5 anys. El primer és gratuït i els quatre següents és de 400 €/ha/any (aquesta tarifa inclou l’aigua a pressió a peu de parcel·la).

Per obtenir més informació sobre el projecte del Viver d’Agricultors cal adreçar-se a la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i de la Sostenibilitat, al 973700455 o a través del correu electrònic a infosostenible@paeria.cat. Més informació en el web: http://sostenibilitat.paeria.cat/horta/viver-dagricultors-de-rufea

Et destaquem...