Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Prop d'un centenar de nens i nenes i mestres ja coneixen el Museu del Clima i la Ciència de Lleida

Prop d'un centenar de nens i nenes i mestres ja coneixen el Museu del Clima i la Ciència de Lleida

L'Ajuntament de Lleida inicia avui els tallers familiars al Museu del Clima i la Ciència de Lleida amb l'activitat "Construcció d'un mòbil sobre el clima”

Data publicació: Dijous 06, juliol del 2017


Imatge de la notícia Prop d'un centenar de nens i nenes i mestres ja coneixen el Museu del Clima i la Ciència de Lleida

L'Ajuntament de Lleida inicia avui els tallers familiars al Museu del Clima i la Ciència de Lleida amb l'activitat "Construcció d'un mòbil sobre el clima”. Els tallers, que estan adreçats a nens i nenes d'entre 5 i 12 anys, acompanyats d'un o més adults, consisteixen en fer activitats manuals i jocs per aprendre sobre el clima i les adaptacions dels éssers vius als diferents climes de la terra. En concret, el taller que tindrà lloc aquesta tarda consistirà en la construcció d'un mòbil per penjar a l'habitació. El mòbil es realitzarà amb materials senzills i representarà una zona climàtica del món a triar pel participant. Els nens i nenes que el facin hauran d'esbrinar quins elements són característics de la zona climàtica triada, i amb ells confeccionaran el mòbil. D'aquesta manera aprendran les característiques dels diferents climes del món d'una manera lúdica i entretinguda.

Durant aquest estiu està previst realitzar quatre tallers familiars més: un de construcció d'un punt de llibre amb fulles de plantes adaptades al nostre clima, un altre de jardineria, un taller per descobrir les adaptacions de les plantes a la diferent disponibilitat d'aigua de diverses zones del món, i un altre que consistirà en un joc per aprendre quines adaptacions presenten els animals que viuen en diferents espais. També s'han programat un ampli ventall d'activitats científiques. Totes les activitats son gratuïtes. Més informació a http://sostenibilitat.paeria.cat

Cal destacar que prop d'un centenar de nens i nenes i mestres ja han visitat el Museu del Clima i la Ciència de Lleida per conèixer aquest nou espai museístic. Tots els col·legis i instituts de Lleida poden tenir les visites al Museu del Clima i la Ciència entre les seves activitats didàctiques i pedagògiques.

El Museu del Clima i la Ciència de Lleida és un equipament dedicat a la difusió científica i on tenen un pes especial les activitats culturals, socials i educatives de tot tipus. El recinte uneix el projecte museogràfic obra del doctor Jorge Wagensberg i el projecte arquitectònic de Toni Gironès. Es tracta d'un nou espai públic de 5 hectàrees al Turó de Gardeny, al barri de la Mariola, que es planteja com un espai viu i en constant interacció tant amb la natura com amb el visitant. El Museu del Clima i la Ciència de Lleida ofereix a la societat un espai per a la divulgació científica i el coneixement del clima i el medi ambient, alhora, custodi el llegat del científic lleidatà Joan Oró, una de les figures més universals de Lleida.

Et destaquem...