Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/La Comissió de l'Horta analitza la situació de la contractació temporal en el sector agrari a Lleida

La Comissió de l'Horta analitza la situació de la contractació temporal en el sector agrari a Lleida

Les dades presentades avui estimen que es necessiten aproximadament unes 400 persones temporeres a l'Horta de Lleida

Data publicació: Dilluns 10, juliol del 2017


Imatge de la notícia La Comissió de l'Horta analitza la situació de la contractació temporal en el sector agrari a Lleida

S’inicia el procés participatiu on line sobre el Pla d’Usos de l’Horta

La Comissió Territorial de l’Horta ha analitzat aquest matí les dades i estadístiques del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) sobre la contractació temporal al sector agrari a l’Horta de Lleida, conjuntament amb la directora de l’Agència de Col·locació Gent a Punt, Carme Valls.

Valls ha explicat la normativa existent i les obligacions legals respecte al treball de les persones temporeres, així com les dades que facilita el Servei d’Ocupació de Catalunya sobre les necessitats de mà d’obra i d’habitatge d’aquests treballadors eventuals a l’Horta de Lleida, i el nombre d’allotjaments que es destinen a la campanya.

Extrapolant la informació existent, es calcula que l’Horta de Lleida necessita unes 400 persones aproximadament per cobrir la campanya de la fruita, tot i que destaca la curta durada i la intermitència dels contractes. L’estudi també posa en context que a tota la província de Lleida hi ha de l’ordre de 65.828 contractes a l’any, segons les dades de l’anterior exercici, que correspon aproximadament a unes 30.000 persones.

Finalment, també s’ha explicat que, segons el Conveni Agropecuari, els empresaris han d’oferir allotjament als treballadors temporers que visquin a una distància superior a 75 km del lloc de treball, i que aquest servei ha de tenir un cost màxim del 10% del seu sou per cobrir l’allotjament, malgrat que n’hi ha alguns que prefereixen anar a altres habitatges o buscar-se l’allotjament pel seu compte. En l’actualitat, hi ha 19 municipis a les comarques de Lleida, majoritàriament a poblacions del Segrià, amb un total de 1.656 places per temporers.

El debat d’avui respon a la sol·licitud que va fer la Comissió de l’Horta sobre la necessitat d’estudiar la demanda de mà d’obra per a la campanya agrària a l’Horta de Lleida fa unes setmanes.

El regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, i el president de la Comissió Territorial, David Melé, han valorat molt positivament les dades presentades. La Comissió ha acordat fer un estudi més detallat per tenir una realitat més acurada respecte a la contractació dels temporers a l’Horta de Lleida.

S’inicia el procés participatiu on line sobre el Pla d’Usos de l’Horta de Lleida

La Comissió de l’Horta també ha informat de l’inici del procés participatiu on line sobre el Pla d’Usos de l’Horta de Lleida. A partir d’ara s’obre un termini per a què, totes aquelles persones que no han pogut participar, puguin fer-ho a través del web de la regidora d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat. Es podran continuar fent aportacions fins al pròxim 17 d’agost. Totes les aportacions recollides es tindran en compte en la redacció definitiva del Pla d’Usos, que ha de permetre l’elaboració de l’ordenança sobre l’Horta de Lleida.

Et destaquem...