Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Més de 150 ciutadans col·laboren en la plantada popular per crear el nou bosc urbà al voltant del Museu del Clima i de la Ciència al Turó de Gardeny

Més de 150 ciutadans col·laboren en la plantada popular per crear el nou bosc urbà al voltant del Museu del Clima i de la Ciència al Turó de Gardeny

El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, diu que amb actuacions com la d’avui ens hem de sentir orgullosos, perquè avancem en la creació de noves àrees de confort i gaudi per la ciutat. L’arquitecte Toni Gironès, autor del Museu del Clima, participa en la plantada i analitza amb el tinent d’alcalde la satisfactòria evolució global del projecte. El Museu del Clima iniciarà el 25 d’abril les activitats programades pel 2018, amb una conferència del meteoròleg Francesc Mauri sobre el canvi climàtic.

Data publicació: Dilluns 12, mar� del 2018


Imatge de la notícia Més de 150 ciutadans col·laboren en la plantada popular per crear el nou bosc urbà al voltant del Museu del Clima i de la Ciència al Turó de Gardeny

Més de 150 ciutadans han col·laborat aquest matí en la platada popular al voltant del Museu del Clima i de la Ciència, organitzada per la Regidoria de l’Hàbit Urbà i Rural i la Sostenibilitat, per crear el nou bosc urbà al Turó de Gardeny.

L’acció, per la qual és demana la inscripció prèvia, ha permès incorporar 467 noves unitats vegetals –alzines, pins, ametllers i lledoners, bàsicament-, que canviaran el paisatge del Turó de Gardeny, configurant una organització d'arbrat, que permetrà definit un nou bosc urbà per la ciutat de Lleida, segons ha explicat el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa.

En aquest sentit, Larrosa ha manifestat que ens hem de sentir orgullosos d’actuacions com la d’avui. “Avancem en el pla de reforestació de Lleida, en la generació de noves formes de confort i gaudi de la ciutat en aquest turó, al costat del Parc Científic i formant de tot aquest discurs que hi ha al voltant del Museu del Clima i de la Ciència”.

Un dels participants de la plantada popular ha estat Toni Gironès, l’arquitecte que va dissenyar el Museu del Clima. Ell i el tinent d’alcalde han aprofitat per fer un repàs al projecte global del Museu i a l’evolució dels diferents espais que el configuren.

La creació del bosc urbà a l’entorn del Museu del Clima i la Ciència s’inclou dins el cicle de plantacions d’arbres i arbustiva als espais naturals i a les places que la Paeria està duent a terme, que permetran la plantació de milers d’arbres i arbustos i la regeneració dels espais verds de Lleida. El projecte es realitza amb el suport de la Fundació Lleida 21 de l’Ajuntament de Lleida, a través de la qual es canalitzen les accions municipals de comunicació i sensibilització ambiental.

Per altra part, el tinent d’alcalde Larrosa ha aprofitat per presentar les activitats del Museu del Clima i de la Ciència per la temporada 2018, que s’estrenarà el 25 d’abril amb una xerrada del meteoròleg Francesc Mauri sobre el canvi climàtic.

El programa d’activitats inclou xerrades, tallers, gimcanes, cinema i inclús una fira del a mobilitat elèctrica, que s’aniran repartint al llarg dels mesos fins a l’octubre. Totes les activitats són gratuïtes i només en algunes es demana inscripció prèvia per temes de capacitat.

Et destaquem...